A börtön után nincs visszaút Hollywoodba? Parkolópályára tették Felicity Hoffmant

Két hétre csukták le a Született feleségek csaló színésznőjét, de úgy tűnik, a kínos eset örökre megpecsételte a karrierjét.

Nem úszta meg a vesztegetési botrányt

A Született feleségek egyik népszerű szereplője, a Lynette Scavót alakító Felicity Huffman óriási balhéba keveredett 2019-ben. A csinos színésznőt azzal vádolták meg, hogy egy másik híres kolléganőjével együtt részesük voltak egy főiskolai megvesztegetési ügynek. Egy bizonyos William Rick Singer nevű férfi létrehozott egy hamis nonprofit, jótékonysági alapítványt, amellyel a szülők kenőpénzeit mosták tisztára. A nyomozók megállapították, hogy a főiskolai mutyi összesen 25 millió dolláros kárt okozott. Az ügyben nemcsak a közkedvelt sorozatsztárt, hanem kolléganője, Lori Loughlint, valamint 48 további résztvevőt találtak bűnösnek. A hatalmas vesztegetési átverésben az ország legelittebb főiskoláit érintette, köztük a Yale-t, Stanfordot, Georgetownt és a Dél-Kaliforniai Egyetemet.

A dokumentumok szerint az FBI telefonhívásokat hallgatott le, amelyekben Loughlin és Huffman beszéltek a rendszerről egy tanúval, aki együttműködött a hatóságokkal, így sikerült lebuktatni őket. Az Oscar-jelölt 56 éves színésznő, mint ismeretes, végül bűnösnek vallotta magát: elismerte, hogy annakidején 15 ezer dollárral - mintegy négymillió forinttal - próbálta megvesztegetni az ország egyik legelitebb egyetemét, hogy lányát vegyék fel hallgatóik közé, miközben gyermeke erről semmit sem tudott.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak