A Fehér Ház már teljes karácsonyi díszben áll, Jill Biden megmutatta

Jill Biden amerikai first lady hétfőn megmutatta, idén hogyan díszítették fel az elnöki rezidenciát. Nem szerénykedtek, az biztos, de a végeredmény gyönyörű lett.

Karácsony a Fehér Házban

A mindenkori amerikai elnök lak- és munkahelyéül szolgáló Fehér Ház már készen áll a karácsonyra, Jill Biden first lady vezényletével ugyanis ünnepi díszbe öltözött az egész rezidencia. Az idei tematika a szívből jövő ajándékok, amit azok az apró kedvességek és tapasztalatok ihlettek, amelyek a pandémiás időszakban is örömöt csempésztek a mindennapjainkba. Ebben a szellemben rendezték be az ünnepekre az épület több termét, minden szobának külön altémája van, amely a szív egy-egy különböző ajándékára reflektál, ami egyesít minket: ezek a hit, a család, a barátság, a művészetek, a tanulás, a természet, a hála, a szolgálat, a közösség, a béke és az egység.

Több mint 100 elkötelezett önkéntes egy teljes héten keresztül dolgozott azon, hogy kívül-belül tökéletes legyen a karácsonyi dekoráció. Összesen 41 karácsonyfát állítottak fel, nagyjából 1,8 km hosszúságú szalagot, 300 gyertyát, és több mint 10 ezer díszt helyeztek el az elnöki rezidenciában. 78 750-nél is több égő világítja meg a fákat, valamint rengeteg girland és koszorú díszíti a házat. További huszonöt klasszikus, nagyméretű koszorú díszíti a Fehér Ház északi és déli homlokzatát.

Jill Biden hétfőn mutatta be a feldíszített elnöki palotát, amiből egy kis ízelítőt az Instagramra is feltöltöttek egy lapozható bejegyzésben, az összes szobát azonban a Fehér Ház hivatalos oldalán megjelent közleményben lehet megtekinteni.

II. Erzsébet és a királyi család tagjai imádják a karácsonyt, ezért a windsori kastélyban már november végén feldíszítették az ünnepi fát.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak