II. Erzsébet felkészült lemondására, de nem fiának akarja átadni a trónt

A kérdés már csak az, hogy ki fogja átvenni az uralkodás jogát a lemondása után, ugyanis nem Károly herceg a királynő kiszemeltje a feladatra.

Nem Károly herceg örökli a trónt?

Bár eddig mindenki azt hitte, hogy a királynő sosem fog leköszönni a trónról, most úgy tűnik: megtöri a hagyományt. A koronavírus okozta helyzet, az előre jósolható gazdasági válság és a korából fakadó, törékeny egészségi állapota nehéz döntés elé kényszeríti az Egyesült Királyság uralkodónőjét. A régi történelemben ugyan nem sűrűn fordult elő, az utóbbi években nem szokatlan, hogy egy magasabb méltóság bejelenti a lemondását, gondoljunk csak arra, hogy XVI. Benedek hét évvel ezelőtt feladta pápai szolgálatát, a királyi családban pedig II. Erzsébet kisebbik fia, András herceg, valamint kisebbik unokája, Harry heceg és neje, valamint gyermekük hagyta el kötelességeit. Úgy tűnik, hogy a királynő lehet a követező, aki visszavonul, ráadásul legutóbbi tettével egyértelműen elkezdte ezt a folyamatot - csak nem éppen úgy, ahogy mindenki várta. Jóllehet, nem Károly fia kerül majd a trónra.

Részletek a galériában!

Az uralkodási rendnek megfelelően II. Erzsébet királynő helyét Károly herceg veheti át régens uralkodóként, de a királynő közelmúltban tett rendelkezései mégsem erre utalnak.
Kattints a további képekért!

A miniszterelnök a közösségi médiában tudatta az örömhírt.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak