Sztárok

Felemésztették a démonjai: Elvis Presley sosem tudta megbocsátani magának, ami történt

Elvis Presley élete utolsó éveiben súlyosan elhízott és drogfüggőséggel küzdött, azonban komoly lelki problémák is beárnyékolták a mindennapjait.

Óriási űrt hagyott maga után

Elvis Presley a rock and roll koronázatlan királya, minden idők legsikeresebb és legnagyobb hatású előadója volt – senki máshoz nem hasonlítható hatást gyakorolt a populáris kultúrára és a rockzenére, segített ledönteni a fekete és a fehér zene közti korlátokat. Azonban saját legendájának foglya s egyben áldozata lett: alig negyvenkét évesen, elhízva, a kábítószerek rabjaként, vélhetőleg drogtúladagolással összefüggő szívrohamban vesztette életét – akkori barátnője, Ginger Alden talált rá holtan a fürdőszobában. A Királynak azonban nemcsak a függőségével, hanem saját démonaival is meg kellett küzdenie, legalábbis erre utalnak azok a levelek, melyek néhány évvel ezelőtt kerültek napvilágra. Részletek a galériában!

Elvis a halála előtt pár évvel visszavonult, elzárkózott a világtól. Házassága megromlott, magánéletének problémáit drogokkal és nyugtatókkal kompenzálta, vészesen elhízott, egyre ritkább fellépésein már csak korábbi önmaga karikatúrája volt.
Kattints a további képekért!

Elvis Presley és felesége, Priscilla Ann Wagner kapcsolata 12 év után bomlott fel, az együtt töltött néhány évük azonban meglehetősen intenzív és szenvedélyes volt.

Leadfotó: Archive Photos/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.