Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja

Elhunyt Olivia Newton-John angol-ausztrál énekes-színésznő, a Grease című musical sztárja.

Leheletfinom hang és sugárzó szépség

Az ausztrál csillag 73 éves volt, a család tájékoztatása szerint szerettei körében hunyt el dél-kaliforniai farmján. A négyszeres Grammy-díjas énekesnő és színésznő 2018-ban jelentette be, hogy harmadszorra is rákot diagnosztizáltak nála – írta meg hétfő este az MTI.

Legismertebb dalai közé tartozik a Banks of the Ohio, a Let Me Be There, az If You Love Me, Let Me Know, az I Honestly Love You, a You're the One That I Want, a Xanadu és a Physical. Legismertebb filmszerepei Sandy Olsson volt (John Travolta oldalán) az 1978-as Grease-ben és Kira az 1980-ban bemutatott Xanadu musicalfilmekben.

Nemcsak kívül, de belül is ragyogott

A Nagy-Britanniában született, de Ausztráliában nevelkedett színésznő a rák elleni küzdelem, a természet- és az állatvédelem támogatójaként is ismert volt.

„Olivia a diadalok és a remény szimbóluma volt több mint 30 éven át, megosztva velünk a mellrákkal való küzdelmét”

– írta férje, John Easterling az énekesnő Instagram-fiókján közzétett nyilatkozatában.

Az énekesnő 2018 szeptemberében hozta nyilvánosságra, hogy a gerince tövében lévő rákot kezelik. Ez volt a harmadik rákdiagnózisa, miután a 90-es évek elején és 2017-ben mellrákkal küzdött.

Út a csillogás felé

A country és szoft-rock slágerek sorozatának köszönhetően Newton-John már az 1970-es évek végén népszerű énekesnő volt. De az 1978-as „Grease” című filmben John Travolta oldalán játszott szerepe – amely vitathatatlanul minden idők legnépszerűbb filmmusicalje volt – új szintre emelte a sztárságban.

Bár kevés színészi tapasztalattal rendelkezett (és a forgatás alatt töltötte be 29. életévét), az énekesnő kitörölhetetlen alakítást nyújtott Sandy szerepében, aki egy édes természetű ausztrál cserediákból a végén átváltozik vadító bombázóvá – írta a CNN.

Newton-John 1948-ban született az angliai Cambridge-ben, de ötéves korában családjával az ausztráliai Melbourne-be költözött. Miután tinédzserként megnyert egy tehetségkutató versenyt, megalapított egy lányegyüttest, és hetente jelentkezett popzenei műsorokban Ausztráliában.

Newton-John hosszú karrierje során négy Grammy-díjat nyert és több mint 100 millió albumot adott el.

Küzdelem a tragédiákkal

De Newton-Johnnak is meg kellett küzdenie a bajokkal és a tragédiákkal. Mellrákdiagnózisa miatt több turnét is el kellett halasztania, illetve le kellett mondania. 2005-ben pedig Newton-John akkori párja, Patrick McDermott eltűnt a tengerben, miközben Kalifornia partjainál horgászott. Sosem találták meg, ez a megoldatlan rejtély pedig évekig kísértette az énekesnőt.

„Nagyon nehéz ezzel együtt élni. Valószínűleg ez a legnehezebb dolog, amit valaha is átéltem, pedig sok mindenen keresztülmentem már” – nyilatkozta még 2006-ban.

A gyönyörű énekes-színésznő élete utolsó éveiben hagyta csak abba az éneklést

„Imádok énekelni, ez minden, amihez értek. Ez minden, amit 15 éves korom óta csinálok, ez az életem. Nagyon hálás vagyok, hogy még mindig csinálhatom, és az emberek még mindig eljönnek hozzám” – mondta 2017-ben a CNN-nek.

Oldalak

Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.