Duran Duran koncert lesz Budapesten

A világ popzenei életére több mint három évtizede hatással lévő zenekar, a brit Duran Duran ad koncertet június 28-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A Duran Duran jelenleg Ausztráliában tartó turnéján a négy eredeti tag - John Taylor basszusgitáros, Roger Taylor dobos, Nick Rhodes billentyűs és Simon Le Bon énekes - mellett Dom Brown gitáros szerepel. A csapat a koncertsorozaton a 2010-ben megjelent legutóbbi album, az All You Need Is Now dalai mellett a nyolcvanas-kilencvenes éveket meghatározó slágereit játssza, köztük a Girls On Film-et, a Riót, a Planet Earth-t, a Hungry Like The Wolf-ot, a The Reflex-et, a Notorious-t, a Come Undone-t és az Ordinary World-öt - közölte a budapesti koncertet szervező Live Nation.

A Duran Duran első, az együttes nevét viselő stúdióalbuma 1981-ben jelent meg, azóta újabb 13 következett, az eladott lemezpéldányszám meghaladja a 80 milliót. A zenekar elsősorban a popzene, a művészet, a divat és a technika összekapcsolásával alakította ki sajátos stílusát.

Amikor a nyolcvanas évek elején berobbant, a Duran Duran nagyon gyorsan átalakította a zenei videók arculatát: egzotikus helyszíneken, gyönyörű lányokkal forgatott és meghökkentő látványeffektekkel telepakolt klipjeivel a zenekar a vizuális popkultúrát egy új szintre emelte. Kialakult a Music Television generációja és egy rendkívül lelkes rajongói bázis.

A Duran Duran tagjai 1985-től különböző projektekben is feltűntek, voltak tagcserék is, a csapat azonban 2002-ben újra összeállt és azóta is aktív. 2005-ben még Andy Taylor gitáros is velük volt, amikor felléptek a Papp László Budapest Sportarénában, ő aztán 2006-ban végleg kilépett.

Két évvel ezelőtt megjelent albumuk, az All You Need Is Now egyfajta visszatérés a gyökerekhez, a Duran Duran legsikeresebb zenei világához. A címadó dal mellett a Girl Panic! és a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell-nemzedék tagjai - Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova és Cindy Crawford - szerepelnek, ismét előtérbe helyezte a csapatot.

Forrás: MTI

Következzen a Girl Panic! című számuk:

Oldalak