Sztárok

Hollywood ideiglenesen Magyarországra költözik: nálunk forog a Dűne sztárparádét ígérő második része

Felsorolni is nehéz, hány álomgyári nagyágyú érkezik hazánkba az elkövetkezendő időszakban.

A legmenőbb hollywoodi sztárok jönnek hozzánk vendégségbe

Júliusban kezdődnek a nagysikerű Dűne második részének forgatási munkálatai, az egyik helyszín pedig - az előző epizódhoz hasonlóan - ismét Magyarország lesz. A Deadline beszámolója szerint a hollywoodi szuperprodukció stábja először egy olasz faluban, Antivoléban kezdi meg a munkát, de július 21-én hazánkba érkeznek, hogy Budapesten folytassák a forgatást. A producerek már az első rész esetében sem fukarkodtak a sztárszínészekkel, a Denis Villeneuve (Fogságban, Sicario - A bérgyilkos, Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) által rendezett 2021-es filmben olyan nagyágyúk osztoztak egymással a vásznon, mint Josh Brolin, Javier Bardem, Oscar Isaac, Timothée Chalamet vagy épp Zendaya.

A felsorolt nevek valamennyien visszatérnek a folytatásra is, de a második etap kedvéért újabb színészkiválóságok csatlakoztak a forgatáshoz: a Dűne 2-ben láthatjuk majd Léa Seydoux-t (James Bond, A feleségem története), Austin Butlert (Elvis), de Florence Pugh (Lady Macbeth, Fehér éjszakák, Kisasszonyok), sőt az Oscar-díjas színészóriás, Christopher Walken is felbukkan a filmben, melyet rendezőként szintén Villeneuve jegyez. Már a premierdátum is megvan: ha nem jön közbe semmi, 2023. november 17-én meg is tekinthetjük a Dűne második részét.

A 2021-es első epizód jelentős anyagi sikernek bizonyult, világszerte több mint 400 millió dolláros bevételt termelt, számos Oscar-díjat is bezsebelt, ráadásul a franchise komoly popkulturális múlttal is bír, hiszen 1984-ben már a legendás függetlenfilmes rendező, David Lynch is rendezett egy Dűne-mozit.

Fotó: Kristy Sparow / Getty Images

Az Oscar-díjas színésznő is játszani fog minden idők legjövedelmezőbb filmjének idén érkező folytatásában. Nem árulunk el óriási titkot: a többi nagynevű aktorhoz hasonlóan Winslet is "bekékül".

Leadfotó: Kristy Sparow / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.