Apácazárdában kötött ki a gyönyörű színésznő: ezért fordított hátat a hírnévnek és a vőlegényének Dolores Hart

Dolores Hartnak mindene megvolt, amire egy színésznő vágyhat. A kivételes hollywoodi pályafutás ellenére ő mégis úgy döntött, hogy hátat fordít addigi életének azért, hogy apáca lehessen.

24 évesen búcsút intett a karrierjének és egy ígéretes házasságnak

Dolores Hart 1938-ban látta meg a napvilágot, s bár a nevét Dolores Marie nagynénje után kapta, aki történetesen egy apáca volt, a szülei nem voltak vallásosak. Később egyházi iskolába járatták, pusztán azért, mert az volt a legközelebb a lakóhelyükhöz – a kislány így 10 éves korára áttért a katolikus hitre, ám későbbi elmondása szerint egyáltalán nem azért, mert megtalálta Istent. Praktikus szempontból döntött így, ugyanis a katolikus gyerekek minden mise után kaptak édességet. Első nagy szerelme azonban mégsem a vallás, hanem a színészet volt, mellyel szeretett nagyapjának köszönhetően ismerkedett meg. Hamarosan Hollywood egyik legünnepeltebb mozicsillaga lett, mígnem egy vártalan döntéssel örökre pontot tett a pályafutása végére. A további részletekért olvass tovább a galériában!

Dolores nagyapja mozigépészként dolgozott, a kislány pedig gyakran elkísérte őt egy-egy vetítésre, sőt, olykor feladatot is kapott. Rengeteg időt töltöttek együtt a vetítőfülkében, a majdani színésznőt pedig hamarosan magával ragadta a filmek izgalmas világa.
Kattints a további képekért!

A ’40-es évek Hollywoodjának üstököseként ragyogott Ingrid Bergman, aki nők millióinak példaképe és férfiak millióinak álma volt. S bár kivételes szépségének és tehetségének köszönhetően sokak szimpátiájának örülhetett, volt idő, amikor valóságos gyűlölethullám árasztotta el.

Leadfotó: Pictorial Parade/Archive Photos/Getty Images

Oldalak