Dolák-Saly Róbert legjobb poénjai, amik a legrémesebb napon is megnevettetnek

A legkedvesebb Boborján, humorista és eMeRTon-díjas zenész ma tartja 66. születésnapját, mi pedig azokkal a karakterekkel, jelenetekkel és poénokkal ünnepeljük őt, amelyeket bármikor és bármennyiszer meg tudtunk nézni.

Dolák-Saly 66

Előadóművész, író, zeneszerző, szövegíró, költő, színész és humorista - talán ez utóbbi tevékenysége kapcsán ismerik a legtöbben Dolák-Saly Róbertet, aki a magyar abszurd humor legismertebb társulatának, a L'art pour l'art alapítótagja és állandó szereplője. Pandacsöki Boborján, Parittya Setét Antal, az „öreg”, Naftalin Ernő és Leopold, a diafilmes karakterében számtalan könnyfakasztó pillanatot okozott a nézők számára, de több Tímár Péter mozifilmben is megcsillogtatta páratlan humorát.

A színjátszás mellett azonban a zene is fontos szerepet töltött be az életében. Még gimnazista volt, mikor a publikum elé tárta az első saját szerzeményeit, amelyeket elhunyt édesapja hátrahagyott gitárján komponált. Bár mindig is a művészetekben jeleskedett, az egri tanárképző főiskolán biológia-rajz szakon végzett és egy ideig tanított is, de mindig a zenélés izgatta. Egy alkalommal az Omega együttes kerste meg őt, akik meghívták az 1976-os, majd az 1977-es turnéjára egyszemélyes „előzenekarnak", ezután pedig a Magyar Televízónál nyert meg egy tehetségkutató-műsort. Saját lemezei is megjelentek és többek között Koncz Zsuzsával is zenélt egy darabig. 2002-ben pedig megírta élete első könyvét is, amely a Madáretető címet kapta és 2016-ban megújult formában élte meg új kiadását, de három további saját kötetet is jegyez.

A megnyiló galériában most összegyűjtöttük azokat a legendás anekdotákat, jeleneteket és dalokat a születésnapostól, amelyek mindig mosolyt csalnak az arcunkra.

Dolák-Saly - A Zengő ABC
Kattints a további képekért!

Korábbi partnere, Mia Farrow egy alig több mint negyedórás incidens miatt vádolja pedofiliával a rendezőt.

Leadfotó: Kalászi György

Oldalak