Ő az új tévés doki, akiért megőrül a világ - Exkluzív interjú Luca Argenteróval

A Doki - Egy új esély című olasz sorozat sármos sztárjával készítettünk exkluzív interjút, aki kertelés nélkül vallott arról, milyen a koronavírus-helyzetben olyan ismert színésznek lenni, aki a képernyőn orvost alakít.

A doki, akit nem lesz nehéz megszeretni

Új, izgalmas és sikeres olasz orvosi drámasorozat érkezett az AXN-re. A Doki - Egy új esély első évadának címszereplőjével, Luca Argenteróval pedig a magyar premier kapcsán készíthettünk interjút. A 42 éves olasz szívtipró nagy mosollyal az arcán jelentkezett be otthonából riporterünknek, akire olvasóink az Ízek, imák, szerelmek című filmből emlékezhetnek: ő játszotta Giovannit, a főszereplő, Julia Roberts olasz nyelvtanárát. Most azonban főszerepben mutathatta meg tehetségét a modellként is foglalkoztatott színész, aki egy briliáns elméjű, de rideg főorvost, Dr. Andrea Fantit formálja meg a nagysikerű, olasz szériában.

A kórházas sorozatok sikerének titkáról, az olasz koronavírus-válságról és a kialakult helyzettel kapcsolatos saját érzéseiről faggattuk a sorozatsztárt, akiről az is kiderült, hogy nemcsak zavarba ejtően jóképű, hanem rendkívül közvetlen és kendőzetlen őszinteséggel és olaszos temperamentummal tud beszélni a valóságról.

A sorozat egy szürreális, de igaz történet alapján készült. A főszereplőt, Dr. Fantit játszod, egy olyan orvost, akit bosszúból lelő egy betegének a rokona. A baleset után amnéziája lesz, nem emlékszik, mi minden történt vele az elmúlt években. Mit éreztél, mikor kiválasztottak erre a különleges szerepre?

A kezdetektől fogva szerencsésnek éreztem magam, mert színészként nagyszerű lehetőség ez a szerep. De nemcsak a szakmám szempontjából, emberileg is mérföldkő volt, hozzáadott a személyiségemhez. Lehetőségem volt találkozni azzal a férfivel, aki inspirálta a sorozat alaptörténetét. Egészen hihetetlen, min ment keresztül, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. 12 év törlődött ki nyomtalanul az életéből, nem emlékezett a munkájára, a párkapcsolatára, élőnek hitte azokat, akiket már egyszer elveszített. Újra szembesülnie kellett az életének legfájdalmasabb pillanataival. Orvosként felmentik ugyan a baleset miatt, de azért, hogy mielőbb visszanyehesse az emlékeit a kórházban marad a kollégáival. Nagyon érdekes látni, amint egy orvos kerül át a másik oldalra, a beteg, kezelt szerepébe. Színészként pedig fantasztikus látni a jellemfejlődést, ahogyan a baleset megváltoztatja a karaktert.

Mit gondolsz, milyen ember volt és lett ő a balesete után?

Három különböző személyiségét láthatjuk. Az első epizódokban egy lekezelő, arrogáns, önző és udvariatlan orvosként jelenik meg. De később kiderül, hogy ez annak a drámának az eredménye, amelyet elszenvedett. Láthatjuk a visszaemlékezésekben, hogy kezdetben még lelkes, fiatal orvos volt, aki közel állt a betegekhez. De nem várhatjuk, hogy egy olyan ember, aki mindent elvesztett, a munkáját, szerelemét, a karrierjét, mindent, ami fontos volt számára, az megússza ezt érzelmi sérülés nélkül.

A baleset azonban kitöröl mindent, az amnéziás Dr. Fanti elfogadja ezt a helyzetet, és pozitív dologgá változtatja a szerencsétlenséget. Megpróbál újjáépíteni mindent a nullától kezdve, kivéve az emlékeket, mert azokat senki sem adhatja vissza neki. Még a szerelme sem, még a lánya sem. Ha egyszer elvesztetted az emlékeidet, nem tudsz úgy viszonyulni a szeretteidhez, ahogyan kellene. Ő azonban megpróbálja megváltoztatni a nézőpontját és újjáépíti az emlékeit. Átírja a történetét. A sérülés egy új kezdetet, tiszta lapot jelent.

Olaszországban nagy siker a DOC, ami itthon a Doki - Egy új esély címen fut majd. Világszerte sok kórházas sorozat van, amit sikerre vittek. Vészhelyzet, Dr. House, Grace Klinika. Mi a titok?

Nos, a mi titkunk az, hogy egyfelől ez egy igaz történet, amit az élt írt, nem pedig a forgatókönyvírók fantáziája. Másfelől, a pandémia miatt az emberek sokkal több időt töltenek a képernyők előtt, filmeket és sorozatokat nézzenek, hogy kikapcsolódjanak. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy itt, Olaszországban befusson a széria.

Furcsa lehet útjára indítani egy sorozatot éppen egy világjárvány közepén...

A koronavírus-járvány kulcsfontosságú szerepet játszott a munkákban. Az elején nagyon aggódtunk. Közvetlenül a műsor sugárzása előtt attól tartottunk, hogy nem tetszik majd az embereknek, mert elfáradnak abban, hogy egész nap az egészségüggyel kapcsolatos híreket látják és hallgatják. Szerencsére pont ellenkezőleg történt. Ez a műsor egy egész nemzetet megmozgatott úgy, mint még soha, mert egyfajta reményt szolgáltatott. Sok üzenetet kapok a közösségi médiából, hogy szívesen találkoznánk egy olyan orvossal, mint Dr. Fanti.

Most mindannyian a bőrünkön érezzük, mennyire fontosak az orvosok az életünkben. Más szemmel nézünk rájuk, mert rájöttünk, hogy ők jelenleg többet tehetnek értünk, mint bárki, akár mint politikusok vagy bárki más. Valószínűleg ez a siker fő oka. Jókor, jó időben született a sorozat.

Színészként hogyan lehet ezt a helyzetet túlélni?

Áldatlan ez az állapot. Értelemszerűen egy színésznek átok a társadalmi távolságtartás. Hihetetlen mennyiségű szabálynak, ellenőrzésnek, teszteknek, vérvizsgálatoknak vetjük alá magunkat, hogy dolgozni tudjunk. Bosszantó. Úgy gondolom, hogy a mi munkánk jelenleg az utolsó a sorban, közben pedig elsődleges szükség van ránk. Az embereknek álmodozniuk, pihenniük kell. A filmek, sorozatok pedig ezt a célt szolgálják, hogy kicsit kiszakadjanak, kikapcsolódjanak az őrült valóságból.

Olaszország tavaly a koronavírus-járvány európai középpontja volt. Mi a helyzet most?

Jelenleg sem könnyű a helyzet. Iszonyatos teher. A színházi helyzet is elborzaszt, az elmúlt évben zárva vannak a teátrumok. Az embereknek szükségük van arra a pár órára, hogy jól érezzék magukat, de nem lehet. Most az egészségünk megóvása az első. Alkalmazkodni kell és vigyázni magunkra.

Mi a sorozat jövője, illetve a te jövőd?

Olaszországban most ért a végéhez az első évad. Körülbelül négy hét múlva visszatérek forgatni, nekilátunk a második évadnak. Közvetlenül előtte pedig egy olasz-török rendezővel, Ferzan Ozpetekkel dolgozunk majd együtt egy új produkció kapcsán. Korábban már dolgoztunk közösen, nagyon izgalmas munka lesz ez is.

Addig is, a magyar nézők az AXN csatornán láthatnak téged csütörtök esténként 9 órától...

Így van, szívből remélem, hogy szeretni fogják ők is a sorozatot! Jó szórakozást és jó egészséget kívánok nekik ezúton is!

Képek a DOC dögös főszereplőjéről, Luca Argenteróról

Íme, az új sorozatos doki, aki megdobogtatja majd a magyar nézők szívét.
Kattints a további képekért!

Két mindenre elszánt nyomozó igaz történte, akik nem féltek szembeszállni a világ legkeresettebb bűnözőjével. A nyugdíjas ügynökök most saját szavaikkal, könyvben mesélik el, min mentek keresztül addig, míg 1993-ban ártalmatlanná tették a világ legveszélyesebb narkoterroristáját, a kolumbiai drogbárót, Pablo Escobart. Élményeikről személyesen adtak exkluzív interjút a szerzők, az online női médiában kizárólag a Femcafe.hu részére.

Leadfotó és fotók: DOC

Oldalak

Szólj hozzá Te is!