Sztárok

Gondoltad volna róluk? Ezek a legendás magyar színészek sosem végezték el a színművészetit

Közhely, de mélységesen igaz: színésznek születni kell, a mesterség fortélyait pedig valójában nem az egyetemen, hanem a világot jelentő deszkákon sajátítják el a művészek. Magyarországon általában abból lesz színész, aki egyetemi diplomával is rendelkezik, de néha egyszerűen csak utat tör magának az ösztönös tehetség: következzenek azok a magyar színművészek, akik papír nélkül is a szakma megbecsült tagjaivá nőtték ki magukat.

Nem csak a diplomásoké a világ

Réges-régi közhely, de nagyon igaz: színésznek születni kell, a mesterség fortélyait pedig valójában nem az egyetemen, hanem a világot jelentő deszkákon sajátítják el a művészek. Magyarországon általában abból lesz Thália papja, aki egyetemi diplomával is rendelkezik, de néha egyszerűen csak utat tör magának az ösztönös tehetség. Persze általában sokkal rögösebb, kanyargósabb út vár arra, aki színművészetis diploma nélkül vág neki ennek az amúgy is különösen nehéz, buktatókkal teli hivatásnak. Lehetséges, hogy az illetőben kisebbségi komplexus alakul ki amiatt, hogy - kollégáival ellentétben - neki nincs papírja arról, hogy valóban ért a színészethez. Ugyanakkor néha komoly előnyök is származhatnak abból, hogy valaki "a hátsó ajtón keresztül" érkezik a szakmába. Beszélik ugyanis, hogy a színművészetin a tanárok önmagukhoz, saját világképükhöz, ideáikhoz, elképzeléseikhez idomítják-szabják a növendékek egyéniségét. Egy magányos "outsider" viszont a pályára lépése után is őrizheti azt a kincset, amit egyetemet végzett kollégái talán már nem: a különlegességét. Következzen öt közismert, elsöprő tehetségű magyar színész, akik diploma nélkül is beragyogták a színpadot, a filmvásznat, vagy épp a szinkron műfajában alkottak egyedülállót.

Lapozz, máris mutatjuk csodás színészeinket, akik diploma nélkül is sziporkáztak!

Bajor Imre hosszú évtizedeken át az ország egyik legnépszerűbb komikus színésze volt, azt viszont már kevesen tudják róla, hogy pályája nem indult zökkenőmentesen. Sosem végezte el a színművészetit, afféle "hályogkovácsként" kezdte karrierjét, azonban már korán szárnyai alá vette későbbi barátja és kollégája, Verebes István, aki a Balettcipő nevű lokálban fedezte fel Bajor tehetségét. Később rengetegszer dolgoztak együtt. Bajor Imre 2014-ben, agydaganat következtében veszítette életét.
Kattints a további képekért!

A 2014-ben elhunyt Sztankay István minden bizonnyal nagyon büszke lenne lányára, ha még élne, hiszen Orsolyából apjához hasonlóan tehetséges színésznő vált, emellett pedig 46 évesen is sugárzó szépség remek génjeinek köszönhetően.

Leadfotó: RTL Klub

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Femcafe.hu 2023-ban is megrendezte az év egyik legcsillogóbb eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. Büszkén mondhatjuk: az Inspiráló Nők Díjjal hagyományt teremtettünk - immár ötödik alkalommal...
Sztárok
Tanulságos gondolatokat osztott meg velünk Ábrahám Edit a 2023-as Inspiráló Nők Estjén: a színésznővel többek között az egészséges önbizalom, a pozitív kisugárzás és a belső szépség fontosságáról...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.