Sztárok

Szerelmüknek nem volt jövője: a magyar díva még a megcsalást is megbocsátotta a színészlegendának, végül mégis egyedül halt meg

Darvas Iván és Tolnay Klári szenvedélyesen rajongtak egymásért, viharos szerelmüknek azonban végül nem a színész hűtlensége, hanem a bebörtönzése vetett véget.

A korkülönbség sem vert éket közéjük

Darvas Iván a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész 1925. június 14-én látta meg a napvilágot Darvas Szilárd néven a mai Szlovákia területén található Belyén, orosz származású anya és magyar apa másodszülött fiaként. A család 1926-tól 1939-ig Prágában élt, ahol a fiúk német iskolába jártak, közben anyjukkal oroszul, apjukkal magyarul beszéltek. Az ifjú Iván 1939-ben került Budapestre, a Színművészeti Főiskolára 1943-ban iratkozott be, majd néhány évvel később a Művész Színházban debütált. Partnernője Tolnay Klári volt, akivel annak a rendje és módja szerint egymásba szerettek, és később össze is házasodtak, kapcsolatuk azonban korántsem volt problémamentes. Részletek a galériában!

Darvas Iván személyében új típusú, rendkívüli tehetségű fiatal színész került a színpadra: fantasztikus kisugárzása volt, könnyed műfajokban és súlyos tragédiákban egyaránt lenyűgözte közönségét. Hasonló népszerűségnek örvendett Tolnay Klári, a korszak dívája is, aki akkoriban már elvált nőként élt.
Kattints a további képekért!

Váradi Hédi Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művészként belopta magát az egész nemzet szívébe: nemcsak a színpadon nyújtott alakításaiért rajongtak a nézők, hanem hangjával is mindenkit elbűvölt, hiszen több híres karaktert is megszólaltatott szinkronszínészként, többek között Irmát a Frédi és Béni című rajzfilmben, illetve Szerénkét a Frakk a macskák réme című mesefilmben. Ám amilyen szépen ívelt felfelé karrierje, magánéletében annál több gonddal kellett megküzdenie.

Leadfotó: Fortepan/ Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...