Már csak pár évet versenyezne Daniel Ricciardo - Ezt csinálja majd helyette

A Renault pilótája a 2019-es Formula–1 magyar nagydíj előtt riporterünknek adott interjút, amelyben elárulta, mit csinálna szívesen, ha már befejezte a pályafutását versenyzőként.

A száguldó cirkusz legnagyobb bohóca

30 éves, jóképű, közvetlen és remek a humora, nem mellesleg pedig a Formula–1-es pilóta, a 2009-es brit Formula–3-as bajnokság győztese. Nem csoda, hogy széles rajongótábora van az olasz származású, ausztrál autóversenyzőnek, Daniel Ricciardónak. A Renault pilótája a napokban érkezett Budapestre a 2019-es Formula–1 magyar nagydíj miatt, amit idén augusztus 4-én, vasárnap tartanak meg. A világbajnokság tizenkettedik futamát már nagyon várta az autóversenyző, mivel nagyon szeret Magyarországon lenni és a versenypályát is kedveli. A hazai rajongók különösen kedvesek a szívének, többször kapott már ajándékokat is tőlük, amelyek sorsáról a tőle megszokott szarkasztikus humorral beszélt.

"Gyújtok egy nagy tűzet és mindent, amit kapok elégetem! (nevet) Dehogy, csak viccelek. A szobámban van egy fal, amely a rajongóktól kapott relikviákkal van tele. Ha nekiállok takarítani, akkor sokszor ülök hosszú percekig és csak bámulom őket. Jó érzéssel tölt el visszagondolni az elmúlt évekre, a sok emlékre. Magyarországon nagyon hűséges rajongótáborom van és úgy tudom, működik egy kisebb rajongói klubom is. Sokan követnek az Instagramon is"

- büszkélkedett a pilóta, aki nemcsak a messze földön híres magyar vendégszeretet miatt szeret hazánkban tartózkodni.

Ricciardo másik nagy szerelme az autóversenyzés mellett a zene, ezért ha szabadideje van, a legtöbbször koncertekre és fesztiválokra látogat el.

"Nagyon sajnálom, hogy nem egy héttel később van a magyar futam, mert sokat hallottam már a Sziget Fesztiválról, olvastam, hogy az egyik nagy kedvencem, Martin Garrix is jön. Jó lett volna ott lenni, de már elígérkeztem Amerikába. Imádom a fesztiválokat és a zenét. Sok időm nem lesz most a pihenésre, de épp itt van egy jó barátom, A$AP Ferg, akivel mindenképpen összefutok. Nagyon jó rapper, szeretem a zenéjét és mint embert is"

- avatott be terveibe minket a versenyző, aki hosszasan ecsetelte, mit jelent számára a zene és hogy a rappen kívül a country zenét szereti leginkább. Nincs egyedül a rajongásával, pályatársa, Kimi Räikkönen például annyira szeret énekelni, hogy nyitott egy saját karaoke bárt Helsinkiben. Ricciardo korábban még nem járt nála, de egyszer szívesen ellátogatna, hogy kiereszthesse a hangját.

"Biztosan valamilyen country dalt énekelnék, mert azok annyira nem nehéz dalok és nagyon szeretem őket. Nagyon szeretem az Old Crow Medicine Show-t, talán tőlük választanék valamit. A másik nagy kedvencem Jason Aldean" - bizonyította zenei tájékozottságát a Forma 1-es.

Kíváncsiak voltunk, hogy a jövőben is autóversenyzéssel szeretne-e foglalkozni a muzikális pilóta, ő pedig megerősítette a gyanúnkat: nem az autósportban látja magát tíz év múlva, hanem inkább a zenei pályán.

"Nagyon extrém elképzeléseim vannak arról, hova fut ki majd az életem tíz évvel később. Valószínűleg nem a Forma 1-ben leszek. Talán egy farmon fogok majd élni és a zenéléssel fogok foglalkozni. Jó lenne a csúcson abbahagyni és szépen elköszönni a pályától"

- vallott terveiről Ricciardo, akiért a 34. magyar nagydíjon szurkolhat a közönség a hétvégén. A nyitótréninget 11 órától tartják majd, a szombati időmérőt pedig 15 órakor rendezik Mogyoródon. A verseny a szokásos európai időpontban, 15:10-kor kezdődik. A versenyhétvégét az M4 Sport élőben közvetíti.

A sármos, F1-es pilóta ma már a hatvanon is túl van.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!