Cicciolina 70 éves lett, de egy percre sem lassít: nagy tervei vannak

Az elmúlt évtizedekben számos területen kipróbálta magát az erotika koronázatlan királynője. Cikkünkben nemcsak eddigi életét és pályafutását mutatjuk be, de a jövőbeli terveit is eláruáljuk. Annyi biztos, hogy nyugdíjas korában sem unatkozik az egykori pornószínésznő.

Kalandos élet, sok kitérővel

Cicciolina 1951. november 26-án született Staller Ilona Anna néven, vagyis idén már a 70. születésnapját ünnepelhette. Élete eddigi szakaszát aligha lehetne pár mondatban összefoglalni, hiszen volt fotómodell, énekesnő, színésznő és pornószínésznő, de politikai téren is komoly karriert futott be, miközben zenei műsorok közreműködője, televíziós személyiség, valamint környezet- és állatvédő aktivista is – sőt egyes tevékenységi köreit gyakorta egymással párhuzamosan is folytatta (a kemény pornófilmes szerepléssel például képviselői hivatali ideje alatt sem hagyott fel). Számos, közbotrányt okozó megnyilatkozásáról is ismert. A magyar bulvársajtóban gyakran használt beceneve Husika, a maga választotta Cicciolina művésznév megfelelője.

Ez a szerteágazó életpálya 13 éves korában kezdődött, 1964-től ugyanis az MTI állami hírügynökség fotószolgálatánál kezdett dolgozni, mint fotó- és divatmodell. Saját nyilatkozata szerint 14 éves korában már szexuális kapcsolata volt, nagykorúvá válása után pedig a belügyi hatóság által fenntartott hölgyvendég-szolgálatnak dolgozott. A hatvanas évek végétől a budapesti Duna Intercontinental luxusszállodában kapott szobaasszonyi állást. Későbbi emlékirataiban és egy 1989-ben adott TV-interjúban beismerte, hogy ebben az időben a magyar állambiztonsági szolgálat megbízásából a szállodában lakó amerikai diplomatákkal ismerkedett, és róluk adatokat szolgáltatott megbízóinak.

Az 1970-es évek elején egy névházasság révén Olaszországba költözött, és állampolgárságot szerzett. Megismerkedett Riccardo Schicchi pornófilm-rendezővel, akitől később filmszerepeket is kapott. Pár évvel később beszélgetőműsort kapott egy rádióban, ekkor használta először eredeti neve helyett az olaszosan csengő, pajzán Cicciolina művésznevet. Rövid időn belül széles körű ismertséget szerzett, így apróbb mellékszerepeket is kapott olasz filmvígjátékokban.

Már ekkor is szeretett feltűnést kelteni, 1978-ban például nyilvános botrányt okozott, amikor az olasz állami televízió történetében először, élő adásában felfedte meztelen keblét. Később ez a habitus egyébként szokásává vált. Aktivistaként, politikusként is gyakran adott interjút vagy tartott beszédet hallgatóság és kamerák előtt is úgy, hogy közben egyik keblét közszemlére tette.

Első pornográf filmszerepét 27 évesen, 1979-ben forgatta, majd „összejött” régi felfedezőjével, Riccardo Schicchivel, aki saját pornófilm-vállalatán keresztül további filmekben szerepeltette. Emlékezetes pont volt pornókarrierjében, mikor egy nemzetközi sztárokkal teletűzdelt film női szereplőit kellemetlen meglepetés érte, mikor az egyik színész felfedte, hogy már a forgatás alatt is HIV-pozitív volt. Cicciolina szerencsére nem kapta el a betegséget, és 1992-ben született fia is egészségesen jött a világra. Ez egybeesett a visszavonulása időpontjával. Két évtizedes pornószínésznői működése során a korabeli szexipar legismertebb férfisztárjaival dolgozott közös jelenetekben, így John Holmes-szal, Ron Jeremyvel, Peter North-szal, Rocco Siffredivel és másokkal.

Ha érdekel, milyen volt Cicciolnia politikusként, akkor lapozz a következő oldalra!

Oldalak