Sztárok

Ötszörös nagymama a múlt század imádott szexszimbóluma: így néz ki napjainkban a közel 80 éves Catherine Deneuve – fotók

Catherine Deneuve, a francia film koronázatlan királynője már 79 éves, bár ezt elsőre nem mondanánk meg róla.

Kortalan szépség

Catherine Deneuve 1943. október 22-én látta meg a napvilágot Párizsban: eredeti neve Dorléac volt, később azért vette fel édesanyja vezetéknevét, hogy ne keverjék össze az ugyancsak színészi pályát választó Francois nővérével. Nagyon fiatal volt még, amikor a Brigitte Bardot és Jane Fonda férjeként elhíresült filmrendező, Roger Vadim felfigyelt szépségére és lehetőséget kínált neki, hogy néhány kisebb szerepben megcsillogtassa a tehetségét – egy darabig együtt is éltek, 1963. június 18-án pedig közös gyermekük született, aki a Christian nevet kapta. Az áttörést az 1964-ben készült Cherbourg-i esernyők hozta meg a színésznő számára, amelyben rögtön be is skatulyázták hűvös, szőke szépségnek. Kivételes adottságaival, irigylésre méltó alakjával és bájos vonásaival milliók szívébe lopta be magát, hamarosan pedig ünnepelt szexszimbólum lett. Ellenállhatatlan kisugárzásából, valamint eleganciájából semmit sem veszített az évtizedek alatt, sőt: a nyolcadik X-hez közel is ugyanaz a stílusikon, mint ifjúsága idején. Galériánkban megmutatjuk, hogyan fest napjainkban a múlt századi francia filmművészet nagyasszonya:

Catherine Deneuve 1965-ben játszott főszerepet Roman Polanski első angol nyelvű filmjében, az Iszonyatban, és ugyanebben az évben feleségül ment David Bailey brit fényképészhez. Hét évvel később vált el hivatalosan, állítólag azért, mert fárasztónak találta, hogy férjével angolul beszéljen.
Kattints a további képekért!

A színésznőt olyan filmekből ismerhetjük, mint az Őrjöngés, a Szárnyas fejvadász vagy éppen a Kill Bill – egy biztos, mára már csak egy-két vonásában vélhetjük felfedezni egykori énjét.

Leadfotó: Facebook/ Cinema Clássico

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha kosztümszettekről van szó, Letíciánál inspirálóbb előkelőséget aligha találhatnánk, ám a spanyol királyné legutóbbi választása kivételesen nem a stílus, hanem a színárnyalat miatt volt...
Utazás
Lassan véget ér az elmúlt napok nyirkosabb, hűvösebb időjárása: a hétvégén intenzív felmelegedés veszi kezdetét.
Fashion&Beauty
A zöld tea egy igen közkedvelt ital, melynek közismerten egészséges a fogyasztása. De gondoltad volna, hogy hajaddal is csodákat művel?