Ez a legendás francia színésznő kapja februárban a Berlinale életműdíját

Isabelle Huppert a világ egyik legnagyobb színésznőjének számít. Seregnyi zseniális alakítást tett már le az asztalra, megannyi fontos szakmai díjat hódított el, februárban pedig újabb elismerést zsebelhet be a 72. Berlini Filmfesztiválon.

Életműdíjat kap Isabelle Huppert

Isabelle Huppert, a kiváló francia színésznő kapja majd az életműdíjat a 72. Berlini Filmfesztiválon. A veretes hagyománnyal bíró mustrát legközelebb 2022 februárjában rendezik meg, Huppert pedig azzal érdemelte ki a rangos Arany Medve-életműdíjat a szervezők szerint, hogy csaknem 150 filmes és televíziós produkcióban mutatta meg sokszínű, utánozhatatlan tehetségét. Hangsúlyozták továbbá: a 68 éves francia világsztár - aki 1971 óta aktív színészként - nem fél kockázatot vállalni, vagy szembemenni a filmes fősodorral, ha a helyzet úgy kívánja.

Huppert egyébként kétszer nyerte el a híres César-díjat, de összesen 16-szor nominálták az illusztris francia filmdíjra, ami rekordnak számít. Lumiére-díjra hatszor jelölték, kétszer pedig meg is kapta a kitüntetést. 1978-ban nyerte el a Brit Filmakadémia díját, ugyanebben az évben és 2001-ben pedig a legjobb színésznőnek járó elismerést ítélték neki a Cannes-i Filmfesztiválon. A színésznőt az Áldozat? (Elle) című 2016-os szerzői thrillerben nyújtott fantasztikus alakításáért Oscar-díjra is jelölték, az elismerést azonban mindezidáig még nem kapta meg.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2