Berki Krisztián már aludni sem tud a felesége nélkül

Az egykori labdarúgót egy reality-show szereplőjeként láthatjuk újra a képernyőn.

Cellák közé került a Berki

Idén ősszel a VIASAT6 csatornán is bemutatkozik a Sony Pictures Television tévés médiavállalat Celebs in Solitary műsora, amely Celebcella címmel kerül a magyar képernyőkre. A hazánkban eddig még ismeretlen reality show merőben eltér formátumban a korábban megszokott műsoroktól: egy olyan antiszociális kísérlet lesz, melyben hírességeket tesznek próbára a készítők, hogy meddig bírják magányosan, teljesen elszigetelten a külvilágtól. A sztároknak olyan környezetben kell boldogulniuk, ami teljesen ellentétes azzal, amit megszoktak: minden információ nélkül, egy steril környezetbe, konténercellába zárva kell kibírniuk néhány napot – telefon, közösségi média és emberi kapcsolatok nélkül.

A megmérettetésre Berki Krisztián is felkérést kapott, aki annak ellenére is elvállalta a műsort, hogy a forgatás éppen a felesége születésnapjára esett. Berkivel és feleségével, Mazsival a nagy beköltözés előtt beszélgettünk, az üzletember pedig mellébeszélés nélkül nyilatkozott arról, miért vállalta el a szereplést és milyen eszközöket fog bevetni annak érdekében, hogy túlélje a bezártságot.

Volt már olyan, hogy több napot töltöttél külön a feleségedtől?

Berki Krisztián: Négy napot töltöttünk külön még a kapcsolatunk elején, mert volt egy üzleti utam Dubajban. Megmondom őszintén, hogy sírva jöttem haza, de ő is sírt. Ott, akkor megfogadtam, hogy soha többé nem alszunk külön - akkor sem, ha elhagy, mert én vele megyek! (nevet) Azóta nem vállaltam több napos produkciót vagy hosszabb külföldi munkát, mert nem bírok a feleségem nélkül elaludni. Ez sokkal nagyobb kihívás lesz most számomra, mint bármi.

Berki Mazsi: Annyival pedig még nehezebb most a helyzet, hogy telefonon sem tudjuk tartani a kapcsolatot. Mondjuk, az megnyugtató, hogy tudni fogom, hogy hol van és egyedül lesz. (nevet) Bevallom, ennek ellenére gyomoridegem van már most. Minden napra terveztem valamilyen programot, mert azt remélem, hogy így könnyebb lesz elviselnem a hiányát.

Miért mondtál igent a felkérésre?

BK: A tévézésben azt szeretem, hogy olyan élethelyzetekbe kerülhetsz általa, mint a privát életedben soha, ráadásul ezért még fizetnek is. Ahogy a klasszikus marketingben mondják, ez egy win-win helyzet. A feleségemtől megkérdeztem, hogy elmehetek-e, ő pedig rábólintott, mert úgy érezte, hogy nekem ez testhez álló és nekem való. Az országnak ugyan vannak határai, de a Berkinek nincsenek, úgyhogy ezeket most szépen tovább feszítjük.

BM: Szerencsétlenül jön ki, mert pont a beköltözése utáni napon lesz a születésnapom, ezért most külön töltjük.

BK: Legalább spórolok. A legutóbb nőnapra kapott egy sportautót, úgyhogy addig sem költök, amíg bent vagyok.

A többi Celebcellás szereplő szerint te vagy a csapat sötét lova, kétesélyesnek tartanak: vagy az elején feladod vagy végigcsinálod az öt napot. Te mit gondolsz?

BK: Azt gondolom, hogy az egész ország sötét lova vagyok, és már most érzem, hogy ennek a műsornak a nyertese. Mindenki rólam beszél, én viszont egyedül a konténerrel versenyzek és saját magammal, nem pedig velük. Úgy tűnik, hogy ők már most velem akarnak versengeni.

Voltál korábban hasonló szituációban? Átéltél már hosszabb ideig bezártság-élményt?

BK: Egy napot voltam börtönben, valós börtönben. Egy vádiratot nem vettem át, mert külföldön élő magyar állampolgára voltam. Egy éjszakát bent kellett lennem. Én ott is el tudtam aludni, mert én gyerekkoromban mikor éheztem két dolgot megtanultam: bárhol elaludni és mindent megenni. Még ma is utcagyerek elveken működök és megyek.

Mi a legnagyobb félelmed a cellában?

BK: A forróság, mert nem bírom a meleget. A tűz, a víz és a levegő az a három dolog, amivel az ember nem sok dolgot tud kezdeni, ha ezeknek nem megfelelő a jelenléte, abba az emberek általában belehalnak. Ha az általam kért 19,5 fokon le tudom tenni a fejemet éjjelente, és napközben 18,5 fokon tudok edzeni, akkor szerintem engem nem is fognak tudni kirobbantani a cellából. Ha majd szólnak, hogy vége, én csak kikérem a kajámat és maradok! Ha elég jól sikerül ez a pár nap, lehet, megveszem magamnak ezt a konténert és minden hónapban elvonulok majd öt napra.

Három személyes tárgyat vihettek be magatokkal a cellába, neked mik lesznek ezek?

Az életemben az egyik és a legfontosabb nő az a kislányom, Natika, az ő egyik alvópárnáját viszem be magammal. A feleségemet élethű nagyságban egy kartonlapon - így legalább be tudom bizonyítani neki és egy országnak, hogy sokkal jobb az a felállás mindenkinek, amikor egy férfinek nem válaszol vissza a nő. A harmadik dolog pedig onnan jött, hogy rám gyakran azt mondják, hogy egy bohóc vagyok - csak azt nem tudják, hogy enyém a cirkusz -, ezért egy trónt fogok bevinni magammal, hogy mindenkinek megmutassam, hogy valójában egy király vagyok.

Az infuencerként is ismert műsorvezetőt egy börtönviselt ember okosította ki arról, hogyan élje túl mentálisan a bezártságot.

Leadfotó: VIASAT6 / Udvardi Attila ; Labancz Viktória

Oldalak