Sztárok

Élete végén kilátástalan harcot vívott a rákkal: az egész országot megrázta Bajor Imre haláltusája

Még mindig csak 66 éves lenne, de már kilencedik éve nincs velünk Bajor Imre, az ország egykor legnépszerűbb és legsikeresebb nevettetője, aki végül alulmaradt a rákkal vívott elkeseredett, kilátástalan küzdelmében.

Korán ment el, karrierje mégis kerek egésznek tekinthető

Ma ünnepelné 66. születésnapját Bajor Imre, az elmúlt három évtized egyik legkedveltebb, legtöbbet foglalkoztatott és legsikeresebb magyar színésze. A közönség örökké vidám, bohém természetű nevettetőként ismerte, aki minden közeli barátját képes volt egy másodperc alatt jobb kedvre deríteni, s ehhez még meg sem kellett erőltetnie magát. Színészi karrierjét későbbi jó barátja, Verebes István segített beizzítani: Bajor a nyolcvanas évek derekától kezdve lépett fel vidéki és fővárosi teátrumokban, aztán jött a nagy áttörés, amikor a legendás magyar teleregényben, a Szomszédokban megkapta Oli úr szerepét. Így tett szert országos ismertségre, melyet aztán ragyogóan kamatoztatott. A kilencvenes években már a Rádiókabarék állandó, sőt kihagyhatatlan szereplőjeként bizonyította káprázatos sokszínűségét, de számos mozi- és tévéfilmben, továbbá tévésorozatban nyújtott emlékezetes alakítást, a közéleti témák iránt érdeklődő nézőket pedig a bombasztikus sikerű, bár máig ellentmondásos megítélésű Heti Hetesben szólította meg. Mindössze ötvenhét éves volt, amikor itthagyta imádott közönségét, karrierje mégis teljesnek, kereknek mondható. Életének utolsó időszakát azonban beárnyékolta szörnyű betegsége, a rák.

Bajor Imrénél 2014 elején diagnosztizáltak agydaganatot. A nagy tréfamester még legközelebbi barátai és kollégái előtt is igyekezett leplezni, micsoda fizikai és lelki fájdalom gyötri.
Kattints a további képekért!

Korda György és Balázs Klári sikerei évtizedek óta töretlenek, ráadásul az egész országnak példát mutatnak azzal, hogy mind a mai napig kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. S bár mostanra mindketten elmondhatják, hogy rengeteget tanultak önmagukról, az ő életükben is van olyan dolog, amit megváltoztatnának, ha visszamehetnének az időben.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Egy filmbemutató ünnepélyes esemény: ha hivatalosak vagyunk egy ilyen "ceremóniára", nem árt szem előtt tartanunk a dress code-t. Ez azonban néha még az igazi hollywoodi nagyágyúknak is nehezükre...
Sztárok
Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge egyre jobban hasonlít édesanyjára, még az is meglehet, hogy az utcán testvéreknek nézik a dögös édesanyát és gyönyörű lányát.
Lifestyle
A csoki már nem menő, idén a húsvéti nyuszi gyerekkönyvet is hoz!