Sztárok

Elmenekült Afganisztánból az elismert énekesnő: „Szó szerint azt éreztem, hogy meg fogok itt halni"

Áldatlan állapotok uralkodnak Afganisztánban, miután a tálib lázadók elfoglalták az országot. Sokan ragadtak a földi pokolban, a legszerencsésebbeknek azonban sikerült elmenekülniük – ilyen például Aryana Sayeed popénekesnő is.

Válságos helyzetben Afganisztán

Milliók élete van veszélyben a tálib hatalomátvétel miatt Afganisztánban – különösen igaz ez a nőkre, akik most semmi jóra nem számíthatnak. Gyakorlatilag ellehetetlenítik őket; számukra mostantól tilos a munka, a tanulás és konkrétan semmiben sem hozhatnak önálló döntést, hiszen az egész életük a férfiak irányítása alá kerül. Mint azt a Femcafe is megírta, éppen emiatt döntött a menekülés mellett Sahraa Karimi filmrendező is, aki női alkotóként kockáztatta az életét azzal, hogy felszólalt a tálibok ellen. Nemrég egy, a közösségi oldalán posztolt nyílt levélben kérte a világ vezetőit, hogy védjék meg az afgán filmeseket és a művészvilágot a táliboktól – ezzel azonban csak még nagyobb veszélybe sodorta saját és családja életét. Karimi az utolsó pillanatig az országban maradt, ám miután már nem fért hozzá a saját pénzéhez és az utcán is lövések elől kellett menekülnie úgy döntött, elmenekül Afganisztánból. Végül Ukrajna segítségével szerencsésen elhagyta a fővárost, Kabult.

Lapozz tovább, még nincs vége!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.