Anthony Hopkins Oscar-díja történelmi jelentőségű - rekordot döntött a színész

Anthony Hopkinsnak fogalma sem volt arról, hogy azokban a percekben, amíg az igazak álmát alussza, másodjára is megnyeri az Oscar-díjat. Pedig őt választották a legjobb színésznek, a döntésnek pedig történelmi jelentősége van.

Rekordot döntött Anthony Hopkins

Anthony Hopkins másodjára nyerte el az Oscar-díjat, ám sajnos a hír fogadtatása igen vegyes volt. Mint korábban beszámoltunk róla, többen Chadwick Bosemant szerették volna győztesnek, és ízléstelennek tartották, hogy végül mégsem ő nyerte el posztumusz az arany szobrocskát. A legendás színész díjazása azonban nem csupán azért speciális, mert ilyen körülmények között választották győztesnek, hanem azért is, mert új rekordot döntött: ő a kategória legidősebb díjazottja a maga 83 életévével.

Anthony Hopkins nemcsak kora miatt számított kivételes díjazottnak, de azért is, mert konkrétan átaludta a díjátadót.

"Tony Walesben volt, ahol gyermekkorát is töltötte. Már mélyen aludt, amikor hajnali 4 órakor felébresztettem, és elmondtam neki a híreket" - mondta Jeremy Barber a People Magazinnak. "Nagyon boldog és hálás volt" - nyilatkozta ügynöke.

"Egy év karantén után, most, hogy megkapta a második adagot is a koronavírus elleni vakcinából, végre visszatérhetett Walesbe. Ez hatalmas örömet jelent neki ez a nehéz év után. Nagyon szerette Az apát forgatni, imádta azt a szerepet. Erre a legbüszkébb karrierje során, és hogy ő lehet a legidősebb színész, aki ebben a kategóriában valaha nyerhetett, az borzasztóan sokat jelenetett neki" - mondta Barber.

A színészt hatodik alkalommal jelölték a díjra, első alkalommal 1992-ben kapta meg a szobrocskát A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott teljesítményéért. A győzelem akkor is meglepő volt, hiszen mindössze húsz percig volt jelen az alkotásban, mégis ő lett abban az évben a legjobb férfi főszereplő. Ez a díj volt akkor az a pont, amikor az élete teljesen megváltozott, és elérkezett a nagy áttörés ideje.

Anthony Hopkins

Leadfotó és fotó: 123rf.com

Oldalak