Sztárok

Ambrus Attila: A klasszikus demencia jeleit érzem magamon

Az egykor "Viszkis rablóként" elhíresült Ambrus Attila ugyan még csak 55 éves, de máris érzi magán az idő megállíthatatlan múlásának jeleit.

"Már sok tekintetben nem vagyok a régi"

A kilencvenes években Viszkis rablóként elhíresült Ambrus Attila napjainkban még csupán 55 éves, de máris érzi magát az idő megállíthatatlan múlásának jeleit. Ambrus erről a Bors nevű lapnak beszélt hosszabban - a Magyarországon mindmáig ellentmondásos megítélésű, a médiában is gyakran felbukkanó közszereplő így fogalmazott: „A klasszikus demenciát érzem, az ember agya 50 fölött már elkezd hanyatlani és az agysejtek is nagy számban pusztulnak. Érzem, hogy már sok tekintetben nem vagyok a régi. (...) Már nem bírom a whiskyt, ha egy kicsit beiszok, semmire nem emlékszem. Régen, ha berúgtam, képes voltam mindent tisztán felidézni, most pedig olyankor teljes képszakadás van."

Félig tréfásan még a következőt is hozzátette: „Ha eladnák a májamat és másnap felkelnék, nem tudnám, hogy mi hiányzik belőlem. Mondjuk, elég rosszul járnának a májammal a szervdonorok…”

Jóllehet Ambrus Attila még távolról sincs abban a korban, hogy komolyabban kellene foglalkoznia a halál gondolatával, a Borsnak azt sem rejtette véka alá, hogy mostanában egyre többször gondol az elmúlásra. Azt is tudja már, hogyan, milyen körülmények között szeretne eltávozni a világból.

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...