Sztárok

Erzsébet királynő húga egy valóságos partiállat volt - Még Harry herceg sem tudott túltenni rajta

A királynő egyetlen testvére, Margit hercegnő volt a királyi család fekete báránya, akit halála óta talán Harry herceg helyettesített a leginkább. A hercegnő ugyanis imádta a bulikat, állandóan ivott és dohányzott, valamint falta a pasikat. Nem véletlenül becézték úgy: "a királyi punk".

Elvált, kétgyermekes férfit szeretett a király lánya

A snowdoni Margit hercegnő volt II. Erzsébet királynő egyetlen testvére, róla azonban a királyi család mindig igyekezett megfeledkezni. Ennek oka, hogy Margit hercegnő szabadabb életet szeretett volna élni - sok buli, étel, ital, férfiak és dohányzás -, mint amilyet egy király lányaként megköveteltek tőle. Emiatt rendkívül gyakran találta szembe magát az uralkodóval, vagyis 4 évvel idősebb nővérével, II. Erzsébet királynővel. Margit hercegnő 1952-ben, 22 évesen esett először szerelembe, választottja a nős, kétgyermekes és nála 16 évvel idősebb katona, Peter Townsend volt. A férfi viszonozta a hercegnő érzéseit, ezért elvált, majd feleségül kérte Margitot. Az Anglikán egyház ezen teljesen felháborodott, úgy vélték ugyanis, hogy nagyon rossz fényt vetne egy ilyen házasság a királynőre. Ezután két éven át ment a huzavona. Végül Margit hercegnő volt az, aki feladta, közleményben tudatta az alattvalókkal, hogy nem kíván Townsendhez menni.

Szerelemből vagy dacból ment férjhez?

Hat évvel később, 1960-ban a hercegnő igent mondott Anthony Armstrong-Jones fotósnak, mert megtudta, hogy egy nappal korábban Townsend eljegyezte titkárnőjét. A katona menyasszonya feleannyi idős volt, mint a vőlegény és nagyon hasonlított Margaretre. A Margit egy évvel később életet adott első gyermekének Davidnek, majd 1964-ben egy Sarah nevű kislánynak. Mindketten császárral jöttek a világra, mert a hercegnő félt a természetes szüléstől.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.