6 érdekes tény a Star Wars szülinapos alkotójáról, George Lucasról

Fiatalon nem éppen producernek készült, azonban az élet sokak örömére úgy alakította pályáját, hogy mégis filmrendező lett belőle. A "Star Wars" és az "Indiana Jones" folytatásos filmjeiről világhírűvé vált George Lucas homlokegyenest mást akart az élettől fiatalon. Ma azonban március 14-én, amikor visszagondol az elmúlt 70 évére, biztosan nem szomorú, hogy anno majdnem halálos autóbalesetet szenvedett és fel kellett adnia autóversenyzői álmait. Boldog 70. szülinapot kívánunk George!

Bye-bye amerikai légierő

George Lucas jelentkezését visszadobta az Egyesült Államok Légierője (US Air Force), mivel az akkor még autóversenyzői álmokat dédelgető Lucasnak túl sok gyorshajtási bírsága volt.

Autóversenyzői álmai egy balesetben szertefoszlottak

Lucas már gyermekként rajongott az autókért és szabadidejében is sokat töltött barkácsolással. Tinédzserként már egyre inkább hajlott arra, hogy profi autóversenyző legyen, azonban a középiskolai ballagása előtt egy hatalmas, majdnem végzetes balesetet szenvedett, ahol a tüdeje erősen károsodott. Így, fel kellett hagynia a versenyzéssel.

Fotó: blackenterprise.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...