59 évesen meghalt Pap Vera színművész

Hosszú betegség után elhunyt Pap Vera, a Vígszínház vezető színésznője, Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, közölte ma délután a Vígszínház. Pap Verát a színház saját halottjának tekinti, a művésznő 59 évet élt.

Nyugodjon békében!

Pap Vera 1956. január 27-én született Budapesten Pap János és Richter Mária gyermekeként. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1979-ben, de 1975-től már a fővárosi Vígszínház társulatának tagja volt.

Színházi szerepei mellett több mint 40 filmben és tévéjátékban nyújtott kiemelkedő alakítást. Még főiskolás évei alatt kapta első főszerepét a Gábor Pál rendezte Angi Vera című filmben. Ezért a szerepért 1980-ban a Chicagói Filmfesztiválon elnyerte a legjobb női alakítás díját, 1981-ben pedig a David di Donatello díjat, amelyre egész életében nagyon büszke volt. - írja a HVG.

Gyerekkorában bohóc akart lenni. Édesapja elvitte a cirkuszba, ahol lenyűgözte a bohóc száma: „mert megnevettetett, ugyanakkor azt is éreztem, hogy összefacsarodik a szívem. Arra gondoltam, milyen nagy ajándék lehet egy ember számára, ha ezt csinálhatja egész életében.“

Fotó: MTI/Kallos Bea

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!