Ő lett idén az Anna-bál szépe

Tegnap került megrendezésre a 196. Anna-bál a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében és a balatonfüredi Horváth Esztert választották a bál szépének.

Balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Az első udvarhölgy a 19 éves diósdi Nánási Dorottya, aki az idei évben érettségizett a budapesti Rákóczi Gimnáziumban és az ELTE pedagógia–pszichológia szakán fog továbbtanulni. A nagymamája buzdítására vett részt a bálon, de álmában sem gondolta volna, hogy egyszer beválasztják a legszebb három közé.

A második udvarhölgy a 21 éves szegedi Hadfi Zita lett, aki Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanul. Régi vágya volt, hogy egyszer ő is részt vehessen a bálon és ezzel végre valóra vált az álma.

A bál szépe pedig a 18 éves Horváth Eszter a Lóczy Gimnázium tanulója. Tervei szerint Budapesten folytatni tanulmányait közgazdasági területen. Eddig minden évben követte a báli bevonulást, és alig várta, hogy elsőbálozó legyen.

„Mosolyogj, legyél kedves, és viszonozni fogják – ezt a tanácsot kaptam a korábbi bál szépétől, igyekeztem betartani.” – mesélte a bál gyönyörűsége a Balatonfüred oldalának.

A bál szépe modernizált Viktória-mintás herendi vázát, míg udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

Az idei évben is a báli közönség szavazata alapján választották meg a 15 legszebb lányt. Végül Schiffer Miklós stílusszakértő vezette szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit. A fiatal és gyönyörű lányokkal vasárnap délelőtt lehetett találkozni a Kisfaludy Színpadon, majd sétakocsikáztak egyet a városban.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az Anna-bál, éppen ezért, az idei, július 31-én megrendezett programon a 18 éves balatonfüredi lányok mellett azokat is meghívták, akik 2020-ban töltötték be a 18 éves kort, de a pandémia miatt nem vehettek részt a rendezvényen.

leadfotó: 123rf.com

Oldalak