11 érdekesség, amit nem tudtál Hans Christian Andersenről

Hans Christian Andersen számos csodás és világhírű mesét írt, így nem véletlen, hogy a dán szerző a gyerekirodalom minden idők egyik legsikeresebb alakja. Születésének évfordulója alkalmából összegyűjtöttünk pár érdekességet róla!

A dánok büszkesége

1805-ben április 2-án, egy szegény cipész gyermekeként, Odensében látta meg a napvilágot a dán irodalom egyik legmeghatározóbb alakja.

Már gyermekként dolgoznia kellett Andersennek, ám a fiú rendkívül szorgos és tudásszomjas volt, így 12 évesen már verseket írt, sőt meséivel a környék lakóit órákon át tudta szórakoztatni. Állítólag Shakespeare összes művét kívülről tudta.

A 185 centi magas, barna hajú, kék szemű író Asperger szindrómában szenvedett, ami egy neurobiológiai fejlődési zavar, azaz az autizmus egy enyhébb formája.

Sokak szerint A rút kiskacsa valójában életrajzi könyv, hisz a szegény családból kitörő Andersen életét mutatja be. A fiú ugyanis 14 évesen elgyalogolt Koppenhágába, ahol felvételt nyert a királyi színház balettkarához, majd később az énekkórushoz.

Fotó: 02varvara.files.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.