Mindennapi szokások, amik károsítják a hajunkat

Nemcsak a sűrű vasalással vagy göndörítéssel, de a túl forró víz használatával is rengeteget roncsoljuk a tincseinket. Lépésről lépésre megvizsgáltuk, mik azok a mindennapi szokások, amikkel sokat árthatunk a hajunknak.

Túl forró

Egy fárasztó nap után forró fürdőt venni roppant kellemes, túl meleg vízzel hajat mosni viszont káros: szárítja és dehidratálja a hajunkat, a hő hatására pedig a fejbőrünket olyan károk érik, amik miatt a hajhagymák sokkal sérülékenyebbek lesznek. Inkább használjunk langyos vizet, az öblítésnél pedig vegyük még lejjebb a hőfokot – ez a megoldás kevésbé ártalmas.

Csak természetesen

Mindegy milyen formában, de a hő rosszat tesz a hajnak. Szárításkor nem számít, hogy közepes vagy magas fokozatot használunk, mind a kettő ugyanúgy roncsolja a tincseinket, ráadásul vizsgálatok bebizonyították, hogy a magasabb fokozat esetében sem lesz gyorsabb a folyamat. Ha lehet, hagyjuk magától megszáradni, és ne vasaljuk vagy göndörítsük túl sűrűn. A perzselő hajformáló eszközök ugyanis károsítják a haj külső rétegét, aminek következménye, hogy a nedvességi egyensúlya megbomlik, és könnyen töredezetté, illetve fénytelenné válik – igyekezzünk olyan frizurát készíteni, amihez nem kell igénybe vennünk ezeket az eszközöket.

Fotó: eidealonline.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!