Zene, krimi, sport - Februári Programajánló

A hideg, hűvös napokat egyre nehezebben viseli a lelkünk és a szervezetünk egyaránt. Ezért még fontosabb, hogy kellemes és érdekes programokkal töltsük szabadidőnket. Ehhez nyújtunk ismét segítséget.

Hétfő (02.20.)

A hét elején kerül megrendezésre a Bohém Ragtime Jazz Band & Scott Robinson koncertje. A Bohém Ragtime Jazz Band-hez Scott Robinson, az amerikai jazz egyik legnagyszerűbb alakja csatlakozik egy különleges este keretében, ahol a Bohém-klubokon megszokott fergeteges hangulat még tovább fokozódik.

 

Kedd (02.21.)

Látogass el a Koreai Kulturális Központba. A XII. kerületben található intézményben a látogatókat könyvtár, teaszalon, koreai kézműves tárgyak kiállítása, valamint hang- és fénytechnikával felszerelt művészeti csarnok várja. Az érdeklődők részt vehetnek továbbá koreai nyelvórákon és főzőtanfolyamon, filmvetítéseken, megismerkedhetnek koreai táncokkal, zenével és sporttal. Az új Koreai Kulturális Központ a Dél-Koreai Kulturális Minisztérium kezdeményezésére jött létre Magyarországon, a régióban egyedülálló módon.

További információ: Katt ide!

 

Szerda (02.22.)

A hét közepén tartják meg a HVG Állásbörze 2012-t. Ízelítő a programokból: Gerilla önéletrajz, avagy miken kell változtatnod, ha ki szeretnél tűnni?; 10 nélkülözhetetlen tipp a sikeres bértárgyaláshoz; Béren túli juttatások - ámítás vagy valós előny; A succesful job interview - Tippek, trükkök a garantált sikerhez, angolul; Az Én marketing szerepe az álláskeresésben; A nők helyzete a munkaerőpiacon; A tudatos karrier lépésről, lépésre; Mi rejlik az álláshirdetések mögött?; Az álláskeresés kihívásai a pályakezdőknek avagy Y, Z generáció a munkaerőpiacon 2012-ben. Előzetes bejelentkezést követően grafológiai elemzés, próbainterjúk, CV-tanácsadás, AVON sminktanácsadás.

További információ: Katt ide!

 

Csütörtök (02.23.)

A csütörtök mindig a mozifilmeké, most azonban kivételt teszünk, hiszen ismét eljött az ideje a Torkos csütörtök nevű eseménynek. Ismét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyek, illetve a torkoskodni kívánó vendégek, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. 2012-ben is meghirdeti az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtök akciót.

További információ: Katt ide!

Következzen a filmajánló. Az első film a Mindenki szereti a bálnákat címet kapta. Az Alaszka északi csúcsán dolgozó riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű hely és állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá. Egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer Greenpeace aktivista és nem mellesleg az ex-barátnője. Rachel és Adam feladata, hogy minél gyorsabban összehozzon egy eddig példa nélkül álló szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek valamint az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. A szereplők közé tartozik: John Krasinski, Drew Barrymore, Kristen Bell, Tim Blake Nelson, Kathy Baker, Ted Danson, és Vinessa Shaw.

A második film A szégyentelen, melyben a főszereplő, Brandon, egy harmincas éveiben járó New York-i férfi, aki nagy elővigyázattal titkolja magánéletét – a város szerencsére elég sok lehetőséget biztosít szex-függősége kielégítésére, anélkül, hogy közvetlen ismerősei tudomást szereznének erről. Amikor azonban húga, Cissy határozatlan időre hozzáköltözik, Brandon élete fenekestül felfordul. Szereplők: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Nicole Beharie, és Alex Manette.

A harmadik film a Kémes hármas, amelyben a világ két legjobban képzett CIA ügynöke elválaszthatatlan partnerek és legjobb barátok egészen addig a pillanatig, mikor kiderül, hogy ugyanazzal a nővel randiznak. Korábban egész nemzeteket borítottak lángba képességeik és high-tech szerkezeteik végeláthatatlan tárháza segítségével, most életük legnehezebb küzdelme előtt állnak, amit egymás ellen fognak megvívni. Szereplők: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Chelsea Handler, Til Schweiger, és Abigail Spencer.

A negyedik film a díjnyertes The Artist – A némafilmes. Hollywood, 1927. George Valentin a némafilmek szupersztárja egyre többet gondol arra, hogy a nemrég megjelent hangosfilmek karrierje végét, és a névtelenségbe süllyedést jelenthetik számára. Ugyanekkor egy fiatal táncoslányból lett színésznő, Peppy Miller számára úgy tűnik, a határ csak a csillagos ég lehet. Szereplők: John Goodman, Missi Pyle, Penelope Ann Miller, James Cromwell, Bérénice Bejo, Jean Dujardin, és Beth Grant.

 

Péntek (02.24.)

A munkahét utolsó napján veszi kezdetét az I. Gőzölgő Fesztivál, ahol minden a forró, kerámiabögrékben gőzölgő italokról, hőgombák melletti lazulásról szól. Február 23-26. között díszbe öltözik az Akvárium feletti sétány (Erzsébet tér), és a melegségre vágyóknak 12:00-22:00 óra között kis faházakból kínálnak forró étel- és italkülönlegességeket. Ezen kívül, aki úgy gondolja, hogy megunt, kinőtt, a szekrényben sínylődő meleg ruháit szívesen eljuttatná olyan emberekhez, akiknek nagy szükségük van ezekre, a helyszínen megteheti. A Gőzölgő Fesztivál időtartama alatt a Léthatáron Alapítvány saját standjában fogadja az adományokat, amelyeket hajléktalan embereknek továbbít. Nadrágokat, cipőket, csizmákat, pulóvereket, kabátokat és takarókat is tudnak hasznosítani.

További információ: Katt ide!

Péntek este kerül megrendezésre a Magashegyi Underground szimfonikus koncertje a Művészetek Palotájában. A novemberi, teltházas Ezer nap című koncert után szimfonikus nagylemezt készít a Magashegyi Underground. A zenekar az új album hangulatához illően február 24-én a budapesti Művészetek Palotájában tartja lemezbemutató koncertjét nagyzenekarral és kórussal.

További információ: Katt ide!

 

Szombat (02.25.)

A hétvége első napjára egy érdekes programot ajánlunk minden CSI rajongónak, méghozzá a II. Krimifalók Napját. Tíz órától egészen este hétig lesz helyszínelés, ujj- és tenyérlenyomat vétel, rabosító fénykép, hazugságvizsgáló, golyóálló mellény és rohamsisak próba, kriminálgrafológia, börtönmúzeumi tárgyak kiállítása, krimi kvíz, kaloda nyereményjátékok könyvkiadók szervezésében és persze nyomozás. Páratlanul izgalmas szakmai beszélgetésekre kerül majd sor a kriminológia szaktekintélyei és pszichológusok részvételével, melynek a mozi terme ad majd helyet, ahol találkozhatunk magánnyomozóval, terrorelhárítóval, kriminálpszichológusokkal, a helyszínelés nagymestereivel, akik a Vöröskereszt segítségével teszik majd még hatásosabbá az elemzésre váró ügyeket. Megnézheted azokat a retró kisfilmeket, melyeket prevenciós célzattal készítettek a 80-as években.

További információ: Katt ide!

 

Vasárnap (02.26.)

A hét utolsó napján sportolj, méghozzá a BringaMánia Vakond futamon. Február 26-án újra várják a szervezők a télen is bringázni vágyókat Kőbányán, a Bánya utcából nyíló bányarendszerben. A kilátogatók egy izgalmas bringás farsangi rendezvényen ismerkedhetnek meg ezzel a különleges helyszínnel. Ha ott voltál tavaly, akkor tudod, miért kell eljönnöd idén is, ha nem, most ott a helyed! A föld alatt, közel 30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított járatok különleges élményt nyújtanak. BringaMánia Vakond futama jó alkalom arra, hogy akkor is együtt pedálozzon a család, ha az időjárás miatt még nem tudnak a szabadban bringázni, mégis szeretnék a hétvégi kikapcsolódást aktívvá tenni. Farsangi időszak lévén a jelenlévők számára a védőfelszerelésen túl jelmez viselete előnyt jelent, mivel a nézők között megbúvó zsűritagok folyamatosan vizsgálják a résztvevők, nézők ruházatát és a legötletesebb, legviccesebb jelmezek gazdái értékes különdíjakat kapnak.

További információ: Katt ide!
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!