Kihirdették az idei Városmajori Színházi Szemle programját

Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, ám magas művészi igénnyel színpadra állított darabját tekintheti meg a közönség.

Könnyed, mégis művészi igényességű darabok

Kihirdették a 2021-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját - írja az MTI. A rendezvény keretében 2021-ben újabb hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadásokat Zakariás Zalán, Alföldi Róbert, Mezei Zoltán, Keresztes Attila, Szabó Máté és Mohácsi János rendezték. A városmajori nyár a nézőközönség és a szakma által is kedvelt színházi esemény, a Városmajori Színházi Szemle minden esztendőben a legjobb vidéki és határon túli előadásokat hozza el a fővárosi publikum számára. Az idei szemlét is olyan, elsősorban könnyed, mégis nívós szórakozást ígérő darabok alkotják majd, melyeket egy szakmai csapat választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálat temérdek előadásából.

Mindennek jegyében a szemle egy, a commedia dell’arte hagyományaira épülő, ám nagyon pergő és folyton változó improvizációs kollázzsal, Matei Visniec Napnyugat Expressz című drámájából készült, a nagyváradi Szigligeti Színház által bemutatott előadással indul augusztus 25-én. A Zakariás Zalán rendezésében készült darab égtájak, kultúrák, szokások, etnikumok, nyugatiasodás, keletiség kérdéskörein át az emberről szól. Ezt követi a Budaörsi Latinovits Színház társulatának előadása: Beaumarchais több mint kétszáz éves darabját, a Figaro házasságát Alföldi Róbert rendezésében mutatják be a mustrán.

Lapozz, cikkünk még nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2