Lifestyle

Két év után újra könyvhét, nem csak Budapesten

Megnyílt a 92. Ünnepi Könyvhét, az eseménysorozat országszerte várja az érdeklődőket.

Elindult a könyvhét

Százötvennél több könyvkiadó köteteivel nyílt meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren a 92. Ünnepi Könyvhét, amely vasárnapig az ország számos nagyvárosában is várja az érdeklődőket.

Az Ünnepi Könyvhét a papír és a nyomdafesték ünnepe – mondta a rendezvénysorozat megnyitóján elmondott beszédében Szabó T. Anna költő, író, aki arra kérte az olvasókat, hogy keressenek kincset, de ne hagyják eltéríteni magukat kedvenc könyveiktől, vitatkozzanak, de közben legyenek kíváncsiak.

Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke emlékeztetett: a pandémia miatt két év múlt el anélkül, hogy személyesen találkozhattak volna az olvasók, a kiadók és a szerzők.

Az Ünnepi Könyvhéten százötvennél több könyvműhely kínálja portékáját, az alkotások egy része pedig a karantén idejének szülötte, ami bizonyítja, hogy a pandémia idején sem lanyhult az olvasási kedv – mutatott rá az MKKE elnöke.

2021-ben két színpadon, a Vigadó téren és a Vörömarty téren is változatos könyvbemutatókkal, zenés gyerekműsorokkal várják a kiadók az olvasókat, pénteken este a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében fellép a gipsy swing kiváló hazai képviselője, a Canarro zenekar, szombaton este pedig a Könyvhét zenekara, Müller Péter és a Könyvhat gondoskodik a rendezvényre látogatók színvonalas szórakoztatásáról. Idén a gyerekek nagyobb teret kapnak, önálló színpadot, sok vidám és hasznos történetet, a kezdődő tanévhez motiváló élményt, segítséget a tavalyi szakadozó idők fonalának újra-gombolyításához. A teljes budapesti programot itt tudod böngészni.

Több vidéki városban is vannak programok. Lapozz!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Utazás
Sokak számára a nyári szabadság utazásról, feltöltődésről szól. Egy friss kutatás felmérte, hogyan készülünk mi magyarok a nyaralásra, mennyire vagyunk elővigyázatosak és milyen stratégiákkal...
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.