Ünnepelj együtt az országgal! - Programajánló

Még nincs programod holnapra? Ne csüggedj! Adunk pát tippet, hogy mulass a nemzeti ünnepünkön, október 23-án!

Budapest
Reggel 9 órakor kezdődik a programsorozat, mégpedig a Kossuth téri zászlófelvonással. Rögtön ez után a program változik, a helyszín viszont változatlan. Szintén a Parlament előtti téren nagyszabású koncertekkel, képkiállítással és olvasóligettel várják az odalátogatókat. A nemzeti ünnepünkkel megint együtt jár a parlamenti nyílt nap, amikor az Országház előzetes regisztráció nélkül megtekinthető, na de nem csak kívülről, belülről is szemügyre vehető a magyar törvényhozás épülete. Délelőtt 10 órától a Műegyetem várja szeretettel a kedves érdeklődőket a korszakot idéző játékfilmek vetítésével. Ezen az ünnepi napon a Magyar Állami Operaház is megnyitja kapuit a vendégek előtt és rendhagyó családi programokat kínál mindenki számára. A Terror Háza sem tevékenykedik máshogy, sőt a múzeum küszöbe ingyenesen látogatható egészen reggel 10 órától este 18 óráig. Pontban 16 órakor egy díszünnepség keretein belül a Kossuth téren mond beszédet miniszterelnökünk, Orbán Viktor.

Szarvaskő
A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkebogyóból készült csipkelekvár főzése mellett számos programmal, forralt borral és egész napos zenével várják a vendégeket Szarvaskövön. Az élő zenét élvezhetjük egy forró csipketea mellett, de csak és kizárólag egy csipkelekváros fánk vagy palacsinta felfalása után. A finomságok mellett a programok miatt is érdemes ellátogatni a városba, hiszen gyermek játszósarokra, játékos kézműves foglalkozásokra, népművészeti vásárra és hagyományőrző csoportok fellépésére is lehet számítani Szarvaskövön.

Pécs
Délelőtt 11 órakor kezdetét veszi a pécsi katonai, hadieszköz és járműbemutató is. A sok korhű eszköz bemutatása mellett nem maradhatnak ki a katonai és civil ruhák sem. Délután a Színház téren a Munkástanács egykori épületénél tartják majd a megemlékezést, az ünnepi beszédeket és a koszorúzást is. 16 órakor indul a lassú, zászlós felvonulás a Kossuth térre, ahol megint csak beszédeknek és előadásoknak lehetünk szem és fültanúi. S ha még nem untuk volna meg a beszédeket az esti órákban lesz még egy megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról a 48-as téren.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!