Titkos kódra bukkantak a Bibliában - Mindent megváltoztathat

Újabb kutató állítja, hogy rejtett kódot talált a Szentírásban.

Egy újabb összeesküvés-elmélet?

Newton az apokalipszis dátumát jósolta meg a Bibliából, egy izraeli matematikus rabbik nevére bukkant benne, egy 1997-es bestseller pedig az emberiség földönkívüli eredetére – derül ki a titkos bibliai kódok kutatásának történetéből. Egy amerikai műkereskedő új elméletéből a HISTORY mutat be egész estés filmet december 23-án.
A szentpétervári Orosz Nemzeti Könyvtár egyik legféltettebb kincse a héber Biblia legrégebbi, teljes egészében fennmaradt kézirata. A Leningrádi Kódexet Kr. u. 1010-ben vetették papírra Kairóban, és a 19. században került a könyvtárba. Hogy az eltelt 800 évben mi történt a relikviával azt egy amerikai műkereskedő kezdte el kutatni. Úgy véli, kódolt üzenetet fedezett fel az ősi szövegben, ami magában rejti Krisztus születésének próféciáját.

Már Newton is Biblia-kódot keresett Timothy Smith nem az első önjelölt kutató, aki titkos üzenetet vél felfedezni a Bibliában. A modern fizika egyik atyja, Isaac Newton is lelkesen tanulmányozta a Szentírást. Úgy vélte, Salamon templomának méretei és arányai olyan matematikai összefüggéseket rejtenek, amelyekből ki lehet következtetni például a Föld méreteit. Dániel könyvéből pedig levezette, hogy az apokalipszis legkorábban 2060-ban várható. Egy XIV. századi, ibériai hittudós, Bachya ben Asher arra „jött rá”, hogy a Tóra első betűjétől minden 42-edik betűt kiolvasva olyan sort kapunk, amiből – némi kabbalisztikus számmisztikával bűvészkedve – megkapjuk a holdhónap pontos hosszát.

Lapozz, még nincs vége a cikknek!

Oldalak