Állandóan úton vagy? Ezzel az eszközzel megkönnyítheted a mindennapjaid

Sokan vannak, akik munkájuk, családjuk, vagy egyszerűen csak az életvitelük miatt szinte állandóan mozgásban vannak. Ők azok, akik szinte 0-24-ben a maximumon pörögnek, attól érzik igazán jól magukat, ha zajlanak körülöttük az események és szükség van rájuk, mégis, sokszor nekik is jól jön egy kis segítség a mindennapok során. Az új ASUS ZenBook 13 számukra készült. (x)

Időtálló praktikum

Az ASUS ZenBook prémium kategóriás "noteszgépei" a kezdetektől fogva a márka letisztult eleganciáját képviselik. A szinte már védjeggyé vált körkörös szálcsiszolás a fémhatású burkolaton, a képernyő minél jobb helykihasználása és a könnyű hordozhatóság, valamint a hosszútávon is rendkívül megbízható hardveres megoldások nem véletlenül tették annyira népszerűvé ezeket a modelleket az üzleti szférában éppúgy, mint a mindennapi használat során. Az új ASUS ZenBook 13 is ezt a hagyományt örökíti tovább, ötvözve a praktikumot az eleganciával.

Jó vele megjelenni

Az új ZenBook egy kifejezetten elegáns, kompakt kis gépezet lett, amivel egyszerűen csak úgy jó megjelenni. Mindegy, hogy irodai környezetben, útközben, vagy akár otthon használjuk, esztétikailag nem tolakodó, ugyanakkor mégis egyfajta letisztult eleganciát sugároz magából. A tervezők valószínűleg éppen ezt szerették volna hangsúlyozni a kifejezetten hölgyeknek készült, "Lila köd" fantázianévre keresztelt árnyalattal is, ami a körkörösen szétcsiszolt kivitellel együtt igazán kifinomult megjelenést ad a készüléknek. A ZenBook 13 emellett egy kicsit kommerszebb, "Fenyőszürke" változatban is elérhető.

Mindemellett az új ZenBookkal nem csak hogy jó, de könnyű is megjelenni. Alig 1,1 kg-os súlyának és ultravékony kivitelének (13.9 mm) köszönhetően bárhova könnyedén magunkkal vihetjük, egy átlagos női kézitáskában is gond nélkül elfér. S bár jelenleg a világ legvékonyabb 13 colos laptopjaként tartják számon, kompakt mérete ellenére az I/O-portok teljes körét megtalálhatjuk benne, beleértve a HDMI és az A típusú USB csatlakozást is. S ha már a méreteknél tartunk, részünkről mindenképp dicséretet érdemel még a 88%-os képernyő-készülékház arány is, ami a kifejezetten vékony kávának köszönhetően már-már egy teljes képernyős, Full HD IPS kijelzőt eredményez.

Kényelem és biztonság

Az új ZenBook 13 a könnyű hordozhatóság mellett további kényelmi funkciókkal is büszkélkedhet. Ilyen például a magyar kiosztással is elérhető, teljes szélességű, háttérvilágított billentyűzet, ami nagyban megkönnyíti a gyengébb fényviszonyok közötti gépelést, vagy a szériától már jól megszokott Ergolift zsanér, ami felnyitáskor egy kicsit megemeli a készüléket, így hatékonyabb hűtést és jobb gépelési élményt kínál. Ez a funkció egyébként remekül támogatja a készülékben dolgozó Harman/Kardon hangrendszert is, ami pontosan olyan hangminőséget ad, ami egy prémium kategóriás laptoptól elvárható, de egy jó fülessel még tovább is emelhetünk az audio élményen.

A pont az i-re: Numerikus billentyűzet

A számítási feladatok minél gyorsabb és kényelmesebb elvégzésére az új ZenBook 13 már akár az innovatív, numerikus billentyűzettel ellátott, kétfunkciós érintőpaddal (ASUS NumberPad 2.0) is beszerezhető, ami az intelligens szoftvernek köszönhetően akkor is használható a kurzor vezérlésére, ha a NumberPad éppen aktiválva van.

Az ASUS mindig is kiemelt figyelmet szentelt a felhasználók biztonságára, és nincs ez másképp az új Zenbook 13-ban sem. Az integrált 3D infravörös HD kamera gyors és egyszerű arcalapú bejelentkezést tesz lehetővé a Windows Hello-val, így jelszó és gépelés nélkül is biztonságosan léphetünk be a fiókunkba akár út közben, vagy forgalmasabb helyeken. Plusz pirospont, hogy ez a funkció egyébként meglehetősen gyenge fényviszonyok mellett is működik, szürkületi fényben is gyorsan old fel.

Ami pedig az akkumulátor üzemidejét illeti, én személy szerint még nem találkoztam olyan készülékkel, ami ilyen jól bírta volna töltés nélkül, normál irodai munkavégzés mellett simán teljesítette a 8 órát, de a hivatalos adatok szerint akár 22 órán keresztül is működhet a dolog. Ha pedig menet közben mégis gyorsan kellene valamiért feltöltenünk, arra ott a gyorstöltő funkció, ami mindössze 49 perc alatt képes 60%-os töltöttségi szintre visszaállítani az akkumulátort.

Bírja az iramot

Az új ZenBook 13-ban a legújabb, 10. generációs Intel® Core™ processzorok dolgoznak, így nem okoz gondot számára a többfeladatos munkavégzés vagy multimédia felületek egyidejű használata sem. Szintén az Intel®-nek hála a készülék már a legmodernebb, Wi-Fi 6-al is el van látva, ami a még gyorsabb és stabilabb internetet garantálja, így pl. a nagyobb méretű fájlok gyors továbbítása sem okozhat gondot.

Ezen felül a készülék nem csak belsőleg, de anyaghasználat szempontjából is kifejezetten jó teszteredményeket tudhat maga mögött, ami a kiemelkedően magas követelményeket támasztó amerikai MIL-STD-810G katonai szabványának felel meg. Ez többek között olyan kísérleteket foglal magában mint:

  • Magaslati teszt: Normál működés 15 000 láb magasságnak megfelelő kabinnyomás mellett
  • Ejtési teszt: Bekapcsolt állapotban szabadesés 100 mm magasságból, 4-szer minden oldalra/felületre
  • Hőmérsékleti teszt: 30°C - 63°C, valamint 25°C - 33C° 7x24 órára, kikapcsolt állapotban

Mindent összevetve tehát az új ASUS ZenBook 13 (UX325JA) egy kifejezetten elegáns, mindennapi használatra szánt készülék, melynek tervezői a számos kényelmi funkció mellett az erős hardveres háttérről sem feledkeztek meg. Jó választás azoknak, akik számára fontos a könnyű hordozhatóság és a minőségi anyaghasználat, megspékelve egy prémium kategóriás készülék minden további előnyével.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!