Alig költöztek be az új házukba, frászt kaptak attól, amit a falak mögött találtak

A házaspár tudta jól, hogy az ingatlan, melybe beköltöznek, felújításra szorul, arra azonban nem számítottak, hogy körülbelül félmillió élőlénnyel kell osztozniuk a házon.

Félmillió betolakodó

Sara Weaver és férje szeretik az ódon hangulatot árasztó épületeket, ezért is döntöttek úgy, hogy ezentúl egy ilyen ingatlanban fognak élni. Megvásároltak egy 1872-ben épült farmházat Philadelphia mellett, a várostól 50 km-re található Sippackben. Az adásvételről szóló szerződést még télen írták alá, s ebben természetesen nem említette meg a tulajdonos, hogy a gyanútlan házaspárnak félmillió titokzatos betolakodóval kell felvennie a harcot, ha ténylegesen birtokba akarja venni az új ingatlanját. (Már amennyire újnak lehet mondani egy 150 éves farmházat, ami nyilvánvalóan renoválásra szorul - de ezt persze belekalkulálta a költségekbe a Weaver-házaspár.)

A CNN beszámolója szerint Weaverék akkor döbbentek rá, hogy nagyon nincsenek egyedül az ingatlanban, amikor már beköltöztek. A nő és a férfi valósággal sokkot kapott, amikor felfedezték, milyen élőlények rejtőznek a falakban. Kisvártatva kiderült ugyanis, hogy körülbelül 450 ezer méh éldegél az ingatlanban, ráadásul nem is ma, hanem körülbelül 35 éve szállták meg azt.

Weaver a CNN-nek elmondta, hogy az ingatlan adatlapján ugyan feltüntették, a falakban méhek tanyáznak, ők mégsem félmillió példányrea számítottak. Örültek, hogy végre sikerült egy megfelelő árú ingatlanra lelniük, nem is igazán érdeklődtek a méhekkel kapcsolatosan. Akkor ijedtek meg először, amikor méz kezdett csöpögni a falakról.

Lapozz, még nincs vége a cikknek!

Oldalak

  • 1
  • 2