Nem mindennapi történet - Szerelem és dráma a gellérthegyi villában

Ki ne álmodozott volna arról, mi lett volna ha… Ha híres balerina lehetne, ha eljuthatna a Holdra, ha más országban, más időben született volna, vagy ha nem tör ki a háború. Férfi-nő kapcsolatról, összetartozásról, külső fenyegetettségről és még sok minden másról szól a Gellérthegyi álmok. (x)

Mi lenne ha…

Karinthy Ferenc drámájának két szereplője a bombázások elől menekül be a hajdan szebb napokat is megért villába. Találkoznak, ismerkednek, mesélnek, álmodoznak. Mi lenne ha… A történet 1945-ben, Budapest ostromának idején játszódik. Egy elhagyott gellérthegyi villában hoz össze a sors egy menekülő zsidó lányt és egy katonaszökevény fiút. A két fiatal egymásra utaltságában úgy üti el az időt, hogy mesélni kezdenek. Sok mindent elmondanak a múltjukból, majd elképzelik, eljátsszák a jövőjüket.

Lenyűgöző látványvilág

Ezek a víziók mozgással, tánccal jelennek meg. A képzelet kiterjesztését pedig egy olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt.

Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, melyben segítségükre volt a Freelusion - világviszonylatban az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió. A szakmájukban úttörő, 12 nemzetközi díjjal rendelkező csapatnak öt kontinensen, több mint 200 fellépése volt már 40 különböző országban. A Gellérthegyi álmokhoz egy virtuális díszletet terveztek és gyártottak, ami az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik.

Ezt neked is látnod kell!

Próza, vetítés és tánc egyetlen műben, a komplex színházi élményt ígérő előadást legközelebb október 15-én és november 5-én tekinthető meg a Thália Színházban. A főszerepet Schell Judit és Finta Gábor játssza, illetve táncolja, a darab zeneszerzője pedig Balázs Ádám, aki többek között a Terápia, és a Csak színház és más semmi című tévésorozatok zenéjét is jegyzi.

További előadások és jegyvásárlás itt!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!