Aki odafigyel a lába egészségére és kényelmére, az ilyet hord

A lábainkon járunk egész nap, megérdemlik, hogy amennyire lehet, tehermentesítsük őket - például a megfelelő talpbetéttel. Termékajánlónk segít az igényeidhez legjobban passzoló darab kiválasztásában.

Magas, de kényelmes

Szerintünk nincs olyan nő, akinek a szekrényében ne lapulna néhány pár magas sarkú cipő. Szinte mindig felhúzzuk, ha le akarjuk hengerelni a környezetünket, vagy egyszerűen csak önbizalomtól telve, szexisen szeretnénk utcára lépni. Azt viszont kár tagadni, hogy nem a legkényelmesebb viseletről van szó, bizonyos darabok „jóvoltából” akár már néhány óra után csillagokat látunk. Szerencsére könnyen kényelmessé tehetjük még az extrém magas sarkú topánkákat is a Scholl, kifejezetten az ilyen típusú lábbelikhez kifejlesztett talpbetétével. Az ultra lágy, zselés boltozat, illetve a csillapító párnák csökkentik a nyomást a talppárnán és optimális kényelmet biztosítanak. A csúszásgátló kivitel gondoskodik róla, hogy lábfejünk és a talpbetétünk biztosan a helyükön maradjanak még akkor is, ha az a bizonyos sarok jó pár centire felemel bennünket.

Hétköznapra (is) tökéletes

A hétköznapokon sokszor inkább a kényelmet választjuk, és lapos cipőt húzunk. Ezekben a lábbelikben ugyanis könnyebb A pontból B-be jutni, hiszen tudunk bennük szaladni, cipelni, lépcsőt mászni. A lapos, vagy csak minimális sarokkal rendelkező topánokban azonban a lábunk sokkal közvetlenebbül, erősebben érintkezik a talajjal, így egy nehéz nap után akár súlyos fájdalmakkal is megküzdhetünk. Pontosan ezt akadályozhatja meg a Deichmann memóriahabos talpbetéte, ami - illeszkedve a láb vonalához - csillapítja az ütődéseket és rázkódásokat, így kíméli az ízületeket. Perforált aktív szén rétegének köszönhetően kisebb az esély, hogy megizzad a lábunk, a latex csúszásgátló réteg pedig meggátolja a talpbetét zavaró elmozdulását.

Futni csak ezzel érdemes

Minden magára valamit is adó ember legalább heti háromszor sportol. Az egyik legnépszerűbb testmozgás manapság a futás, hiszen a megfelelő felszerelés beszerzése után ingyen van, szinte bárhol és bármikor csinálhatjuk, ráadásul kívül-belül felfrissít. Ez a fajta mozgásforma értelemszerűen a lábakat terheli meg a legjobban, így célszerű nem csak speciális cipőt, de talpbetétet is választani hozzá. A Decathlon RUN 700 talpbetétét kifejezetten futáshoz fejlesztették ki: enyhíti a talpat érő ütéseket az első és a hátsó részen is, ütésnyelő anyaga hosszútávon is hatékonyan véd. Minden cipőtípushoz megfelelő.

Ha már megtörtént a baj

Ha különféle problémáink vannak a lábunkkal, például kalapácsujjtól, haránt vagy hosszboltozati lesüllyedéstől, térdfájdalomtól szenvedünk, sokkal jobban oda kell figyelnünk arra, „min járunk”. Aki nem szán időt erre, annak rohamosan romolhat az állapota, és akár súlyos mozgáskorlátozottság is kialakulhat nála. Hogy megelőzzük a még nagyobb bajt, jó választás lehet a Berkemann AVENTIN talpbetét, papucsbetét, ami hosszboltozati alátámasztásának köszönhetően korrigálja vagy megakadályozza a boltozat lesüllyedését. Haránt boltozattámasztéka célzott nyomáselosztást biztosít a lábfej közepére, a speciális sarokágy megoldása pedig hozzájárul az egyenletes súlyelosztáshoz, így tehermentesíti a bokát és a gerincoszlopot.

Milyen cipőt viselsz? Ezt árulja el a személyiségedről

Sokat elárul rólad, milyen cipőt viselsz. Kattints ide a cikkért!

Leadfotó: Ortopedia MOT
Címkék:

Szólj hozzá Te is!