A szívéhez kapott a nő, amikor meglátta, kit ajánl számára ideális párként a társkereső

A randiappokban nagyon sokan vakon megbíznak, de ez a történet is azt példázza, hogy ez bizony nem a legbölcsebb stratégia.

Az algoritmusok sem tévedhetetlenek

Ma már rengeteg randiapplikációval találkozhatunk a mindennapjainkban, és a legtöbbet néhány egyszerű mozdulattal rá is telepíthetjük a telefonunkra. Miután ez megtörtént, a program jelenléte sokakban csalóka érzelmeket érlelhet. Úgy tűnhet, az adott applikáció a legbiztonságosabb és legjobb választás, ha párra akarunk lelni. A modern randiappok ugyanis fel vannak szerelve minden fontos feature-rel, mely - látszólag - nagyban segítheti, hogy megleljük az igazit. Az "okos társkeresők" legtöbbje ugyanis meg akarja spórolni számunkra az időt, és ahelyett, hogy ránk bízná a kutatás nemes feladatát, egy algoritmus segítségével megpróbálja megbecsülni, kik is azok a személyek, akik - edukációjuk, ízlésük, életszemléletük, világnézetük, jellemző szokásaik alapján - a leginkább passzolnának hozzánk. Igen ám, de ez mégis csak egy algoritmus, melyből - szükségszerűen - kiiktatták az emberi tényezőt. Szóval könnyen előfordulhat, hogy a program hatalmasat téved és olyan személyt dob ki számunkra, akivel - ilyen-olyan okok miatt - sosem létesítenénk semmilyen romantikus kapcsolatot.

Azt, hogy az efféle buktatók mennyire valóságosak, a most következő kis sztori is példázza. Rosie Holt például a Hinge nevű társkeresőn szörfözgetett, amikor - legnagyobb meglepetésére - a program egy olyan randipartnert ajánlott neki, akitől menten leesett az álla - írja a Cosmopolitan.

Fotó: 123rf

Lapozz a részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2