Gyerekjáték lesz a takarítás: 5 élelmiszer a konyhából, ami tisztítószerként is megállja a helyét

A takarítás a legtöbbek számára nem tartozik a kedvenc tevékenységek közé, de néhány hatékony tisztítószer segítségével jelentősen megkönnyíthető a munka – elég csak körbe nézni a konyhában.

Házi tisztítószerek

Mindannyian jártunk már úgy, hogy épp takarítás közben fogyott el pont az a tisztítószer, amire szükségünk volt. Persze nyakig koszosan, otthoni ruhában már nem szívesen megy le senki a boltba, ilyenkor vagy elnapoljuk a házimunkát, vagy megpróbálunk keresni valami alternatívát – szerencsére azonban jó hírünk van, ugyanis ha ilyesmi előfordul, akkor sem kell messzire menni, elég csak körbe nézni a konyhában. Galériánkban mutatunk 5 olyan élelmiszert, amik tisztítószerként is remekül megállják a helyüket:

A vágódeszkán lévő foltokat legegyszerűbben citrommal és sóval bedörzsölve lehet eltávolítani, de a mosogatóból feltörő kellemetlen szagok semlegesítésére is jó ez a déligyümölcs – tedd a mosogatóba, majd hideg vízzel öblítsd le.
Kattints a további képekért!

Noha az ecet kiváló tisztítószer, vannak felületek, ahol érdemes inkább mellőzni, mert használatával komoly károkat okozhatunk.

Leadfotó: 123rf
Forrás: justlife.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...