Lifestyle

Az ember, aki eladott egy olyan országot ami nem is létezett

Rengeteg modern módszer létezik arra, hogy az embereket átverjék. Ponzi-rendszerek, piramisjátékok, adathalász-támadások és még sok más eszköz áll a csalók rendelkezésére, amivel lehúzhatnak bennünket. Na de mi a helyzet akkor, mikor egy egész országot sóznak ránk, ami ráadásul nem is létezik?

Az ügyeskedő katona

Gregor MacGregor olyan szinten űzte a szélhámosságot, hogy akár a csalók koronázatlan királyának is nevezhetnénk. A skót tábornoknak és forradalmárnak sikerült meggyőznie a királyi családokat arról, hogy vásároljanak meg egy nemlétező országot, ezáltal hatalmas összegeket kapott a leendő gyarmatosítók és kormányzók részéről.

MacGregor jól házasodott, és részben előléptetések megvásárlásával emelkedett a brit hadsereg ranglétráján. Amikor egy elöljárójával való összetűzése miatt méltatlanul leszerelték, a skót Londonban Dél-Amerikába utazott. Miután Venezuelában forradalmárként némi hírnévre és sikerre tett szert, MacGregor visszatért Londonba, és elkezdte papírra vetni Poyais termékeny paradicsomát, amelyet barátságos bennszülöttek laknak, akik állítólag a skótot nevezték ki Cazique-nak, azaz főnöknek. MacGregor földjegyeket és egyéb befektetéseket árult, mivel a lelkes londoniak mindent feladtak, hogy az Atlanti-óceánon át az új lehetőségek eme új földjére utazzanak, ahol aztán szembesülniük kellett azzal, hogy nem létezik semmiféle paradicsom.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.