Nagyszerű újítások a Spotify-nál: olcsóbb előfizetés és egy szuper új funkció is érkezik

Filléres előfizetői csomagot tesztel a Spotify, valamint heteken belül elérhető lesz egy új funkció is, aminek segítségével minden új zenét azonnal megtalálunk majd.

Új előfizetői csomag

Spotify Plus néven jöhet az újfajta, az eddigieknél olcsóbb előfizetői csomag, ami adna néhány előnyt az ingyenes verzióhoz képest, de a hirdetések megmaradnának az appban – számolt be róla a hvg.hu. A cég már teszteli ezt az előfizetési módot. A Spotify egy 1 dolláros, vagyis 298 forintos opciót is felkínálna a jövőben azoknak a felhasználóknak, akik nem akarják a teljes havi előfizetési díjat kifizetni a szolgáltatásért, de az ingyenes mód korlátozásai zavarják őket.

Az újfajta előfizetési csomag ugyan továbbra is tartalmazza az ingyenes felhasználók számára lejátszott reklámokat, ám ad némi pluszt is: óránként bármennyi számot átugorhatnak, illetve lehetővé teszi, hogy zenéket válogassunk az albumokról vagy a lejátszási listákról.

Jelenleg az ingyenes felhasználók óránkét legfeljebb hat zeneszámot ugorhatnak át, a zenék kiválasztása pedig csak egyes műsorlistákban érhető el. A kérdés leginkább az, mennyire adnának ki akár csak 300 forintot is azok a felhasználók a Spotify-ért, akik eddig ingyen használták úgy, hogy a reklámokat továbbra is meg kell hallgatniuk.

A Spotify-nak jelenleg 365 millió felhasználója van világszerte, közülük viszont csak 165 millió a premium tag. Mindez azt jelenti, hogy a cégnek a maradék 200 millió felhasználót kellene valahogyan előfizetővé konvertálnia, ami nemcsak statisztikailag, de pénzügyileg is jól mutatna.

A Spotify Plus nevű előfizetői csomagot jelenleg csak egy szűk felhasználói réteg számára tették elérhetővé. Jelenleg Magyarországon a legolcsóbb Spotify-csomag a hallgatói, ezért 2,49 eurót, vagyis nagyjából 883 forintot kell fizetni.

Nem ez az egyetlen újdonság, lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2