Spórolj az idődön!

Tény, hogy a nők egyszerre több helyre is tudnak figyelni, sőt akár egyszerre több feladattal is elboldogulunk, azonban ha úgy érzed, hogy ha leklónoznád magad, akkor sem érnél a teendőid végére, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit átszervezd a dolgokat.

Táblázat

A legegyszerűbb módszer, hogy csökkentsd a stresszt, ha mindent kézben tartasz vagy legalábbis megpróbálod átlátni a mindennapok káoszát. Remek módszer lehet, ha beszerzel egy határidőnaplót vagy egy táblát, amin átlátod a teendőidet. A legegyszerűbb dolgot is írd fel, így biztos, hogy soha semmit sem felejtesz el, sőt az egészen apró feladatok elvégzése, a kis problémák megoldása is sikerélményt nyújt.

Fogadd el, hogy nem tudsz mindent elvégezni!

Itt az ideje, hogy tudatosítsd magadban, hogy te sem vagy szuperhős és végtelen idő sem áll rendelkezésedre. Mivel valószínűleg sosem ürül ki a teendőid listája, ezért meg kell tanulnod prioritásokat felállítani és rájönni, hogy mi az, ami neked a leginkább számít.

Maradj a realitás talaján!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Valószínűleg nem tudsz mindent egyszerre elvégezni, amit elterveztél, sőt néha még 24 óra is kevés a kitűzött célok eléréséhez, s az önmagunkkal szemben felállított korlátok sokszor okoznak csalódást, ilyenkor csak saját magunkat marcangoljuk teljesen feleslegesen. A napi céljaidat tűzd ki, állíts fel prioritásokat, majd válassz ki 2-3 mindenképpen teljesítendő dolgot, amit meg is tudsz valósítani ennyi idő alatt.

Add ki másnak!

Ha a munkahelyeden van beosztottad, vagy van lakótársad, párod vagy gyerekeid, akkor meg is vannak a háttérmunkásaid! A kollégáidnak adj olyan feladatot, amivel nem kell sokat bajlódniuk, de sokat tanulhatnak belőle, míg otthon a reális és egyenlő munkamegosztásra törekedj, azaz ha te mosogatsz, ő porszívózzon. A gyerekeknek kiadott házimunkától nem leszel zsarnok, sőt felelősségre, becsületre és kitartásra neveled őket!

Pihenj!

Ha hét közben rohanásban élsz, akkor a hétvégén ne akarj mindent görcsösen elintézni, hisz néha szükség van arra is, hogy mindent figyelmen kívül hagyj és csak magadra koncentrálj egy picit. Ha egy egész napot nem is tudsz magadra áldozni, egy kényeztető fürdőt vagy egy komótos vacsorát biztosan megengedhetsz magadnak!

Oldalak