Lifestyle

Csalók küldözgetnek SMS-eket a rendőrség nevében: sok pénzed bánhatja, ha te is bedőlsz nekik

Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.

Átlátszó trükk, sokan mégis horogra akadnak

Újabb SMS-es csalás terjed hazánkban: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben - adta hírül a police.hu. A magyar rendőrség természetesen nem bírságol SMS-ben - erre honlapjukon külön felhívják a figyelmet -, aggasztó ugyanakkor, hogy - a visszajelzések alapján - sokan mégis bedőltek a trükknek.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatának munkatársai naponta kapnak olyan telefonhívásokat állampolgároktól, amelyben elmondják nekik, hogy bírság befizetésére utasító SMS-t kaptak. Sajnos többen nem csak azért ragadnak telefont, hogy előzetesen meggyőződjenek az üzenet valóságtartalmáról, hanem azt is közlik, hogy ők bizony ezt már be is fizették.
Kattints a további képekért!

Az autók kilométer-számlálójának manipulálása bevett gyakorlat a használt járművek piacán, ami mind a megtévesztett vásárlóknak, mind az adott államnak vagy önkormányzatnak komoly anyagi veszteséget okoz. Az autóipari adatszolgáltató cég 22 európai országban és az Egyesült Államokban végzett kutatása azt vizsgálta, hogyan kezelik a helyi önkormányzatok és hatóságok a kilométerórákkal kapcsolatos csalásokat, és milyen jogszabályok életbeléptetésével igyekeznek visszaszorítani ezt a gyakorlatot.

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.