Nem titok többé - Így doppingolnak a sikeres vezetők a stresszes helyzetekben

Minél sikeresebb valaki, annál több nyomás és stressz nehezedik rá a bukástól való félelem miatt. Pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk. Egy szokatlannak aligha mondható szolgáltatásról van szó, ami szinte doppingszerként hat a vezető beosztásban dolgozóknál. Máris mutatjuk, mi ez pontosan.

Nő a nyomás a sikeres vezetőkön

A vezetőkre napjainkban egyre több feladat és ezzel együtt felelősség is hárul. Míg korábban pusztán kimagasló szaktudással valaki vezető beosztásba kerülhetett, egy mostani főnöknek ezen felül számos más területen is helyt kell állnia. Meg kell felelnie a felettesei elvárásainak, részt kell vennie a toborzási és kiválasztási feladatokban, aktívan kell menedzselnie a társterületekkel való együttműködést, folyamatosan figyelmet kell fordítania beosztottjai munkavégzésére és közérzetére, aktív szerepet kell vállalnia a karrierutak és a képzések megtervezésében. Ha egy pakli kártya példáján szeretnénk bemutatni, akkor már nem elég ásznak lennie, jolly jokerként rengeteg területen kell kiemelkednie.

dopping, stressz, kiégés, masszázs, vezető beosztás, főnök

Egyre többeket fenyegető veszély: a kiégés

Nem is csoda, hogy az elmúlt időszakban egyre többen szembesültek a kiégés különböző tüneteivel. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy az egyre komplexebbé váló világunkban egyre több feladat igényelne kimagasló kreativitást, de legtöbbször csak az elég jó, még működő megoldások megtalálására marad energia. Úgy érzed, te is közel jársz a kiégéshez? Ide kattintva ellenőrzheted a jeleket. Egy biztos: az elégedettség érzése, a sikerélmény megélése többnyire elmarad. Nem véletlen, hogy a hosszú távon sikeres menedzserek többsége különböző munkán kívüli technikákat keres annak érdekében, hogy munkahelyi teljesítőképességüket fenn tudják tartani, vagy adott esetben még növelni is sikerüljön azt. Sokan fordulnak a sporthoz, mások a meditálással vagy egyéb mindfulness technikák megtanulásával próbálkoznak, de virágoznak a különböző coaching jellegű szolgáltatások is. Mindegyikben közös, hogy aktív bevonódást igényelnek az embertől, és bár sok esetben érdemi felfrissülést, szellemi kitisztulást tudnak okozni, ezekhez is energiabefektetésre van szükség. Az utóbbi években viszont egyre inkább feltörőben van egy alternatív, passzív regenerálódási forma, ami gyors megoldást és szinte tökéletes szellemi és testi felfrissülést nyújt. Kíváncsi vagy, melyik ez? Lapozz és mutatjuk!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2