Lifestyle

Rusvai Miklós szerint lehet, hogy nemsokára újra kötelező lesz a maszkviselés: Ezeken a helyeken kellhet majd újra hordanunk

Nemcsak a Covid, az influenza-járvány is fenyeget most, mellyel kapcsolatban ezen a héten befejeződik a védőoltások leszállítása a háziorvosoknak.

Sokan már tesztet sem csinálnak

Rusvai Miklós virológus az ATV Start műsorában mondta el, hogy nem meglepő, ha az őszi időszakban valaki megbetegszik, azonban mióta a Covid megjelent, ez már kevésbé könnyen beazonosítható. Rusvai szerint megbetegedéskor sokan már tesztet sem csinálnak, csak otthon maradnak, megvárják a gyógyulást, majd folytatják a dolgukat.

A virológus szerint az influenza elleni védőoltás nem árt senkinek, de kifejezte, tart attól, hogy visszatérünk a Covid előtti időkre, amikor az influenza elleni vakcinák tetemes része felhasználatlan marad a szezon végéig. Hangsúlyozta: idén nagy szükség lenne az oltásra, hiszen hét évente várható komoly influenzajárvány, ami 2022-ben esedékes. Emellett felhívta a megelőzésre a figyelmet, szerinte a vírusfertőzések egy része legyőzhető az egészséges immunrendszerű emberek számára.

Rusvai szerint előfordulhat, hogy nemsokára újra kötelező lesz majd a maszkviselés, például a tömegközlekedésen vagy egyes közintézményekben, de azt is mondta, hogy a maszkot már most bárki hordhatja szabad akaratából, ha szeretne védekezni.

Forrás: ATV Start Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Femcafe.hu 2023-ban is megrendezte az év egyik legcsillogóbb eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. Büszkén mondhatjuk: az Inspiráló Nők Díjjal hagyományt teremtettünk - immár ötödik alkalommal...
Sztárok
Tanulságos gondolatokat osztott meg velünk Ábrahám Edit a 2023-as Inspiráló Nők Estjén: a színésznővel többek között az egészséges önbizalom, a pozitív kisugárzás és a belső szépség fontosságáról...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.