Szinte hihetetlen amit ez a cég tett! - Megríkatták a hölgyeket az üzemben

Az elismerés minden Nőnek jár - a munkahelyen is. Egy kicsivel több mosoly és odafigyelés bearanyozhatja a szürke hétköznapokat. Erre hívja fel a figyelmet a Richter Gedeon Nyrt. legújabb kezdeményezése, ezzel is erősítve a gondoskodás fontosságát. (x)

Az elismerés minden nőnek jár

A legtöbb magyar nő főként a tradicionális szerepekkel azonosul, leginkább anyaként és gondoskodó nőként láthatjuk őket. A Richter a Nőkért Index nyolc országot érintő reprezentatív kutatásából kiderül, hogy ezeknek a szerepeknek a megélése során a nők egyre kevesebb figyelmet fordítanak önmagukra, egyre kevésbé figyelnek oda arra, hogy saját magukkal mi történik. Pedig ők is vágynak törődésre, elismerésre. Az elismerés minden nőnek jár. A munkahelyen is.

Ezért a Richter ebben az élethelyzetben is igyekszik támogatni őket. Az a gondoskodás, mosoly és jókedv, amit a nők munkájuk közben is képviselnek, megérdemel viszonzásképp egy kis figyelmességet. Rengeteg nő dolgozik különféle szektorokban, sokszor láthatatlanul, elbújva. Nekik is különösen fontos lenne, hogy apró elismerésekben részesüljenek. A Richter legújabb kezdeményezése arra hívja fel a munkaadók figyelmét, hogy merjék meglepni és ünnepelni kolléganőiket.

Richter a Nőkért

A Richter a Nőkért kezdeményezés kivételes feladatának tekinti a nőkről való gondoskodást. Annak a lehetőségnek a biztosítását, hogy a nők minden életkorban és minden életszakaszban boldognak érezhessék magukat. Akár egy apró figyelmesség, akár a nekik kijáró megkülönböztetett figyelem hozzásegítheti a nőket ahhoz, hogy teljesebbnek érezzék magukat. A Richter hazai gyógyszergyárként különös figyelmet fordít a nők egészségének megóvására.

Teszi ezt egyrészt készítményeivel, hiszen nőgyógyászati területen az egyik legszélesebb termékválasztékkal rendelkezik. Számtalan megoldást kínál például az alábbi esetekben: orális és sürgősségi fogamzásgátlás, nőgyógyászati fertőzések, jóindulatú nőgyógyászati elváltozások (mióma), meddőség kezelése, csontritkulás, hormonpótló terápia. Másrészt pedig a Richter társadalmi programjai által igyekszik hangsúlyozni a nők elismerésének és megbecsülésének fontosságát.

A Richter számára fontosak a nők. Értékeljük és becsüljük őket. A Richter a Nőkért program küldetése, hogy minden kezdeményezésünk egy boldogabb, megbecsültebb, elismertebb és kiegyensúlyozottabb női társadalom kialakítását és fenntartását támogassa. Célunk, hogy minden életkorban tudjunk a nők számára valami fontosat, valóban értékeset adni. A Richter a Nőkért program ars poetica-ja: ahogy a nők gondoskodnak a világról, úgy gondoskodik a Richter a nőkről” - hangsúlyozza Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Nőnek lenni jó

A Richter egyik korábbi kutatásából kiderül, hogy a megkérdezett nők döntő többsége arra a kérdésre, hogy miért jó nőnek lenni úgy válaszolt, hogy saját családjáról, az anyaságról vagy a gyerekeiről osztott meg gondolatokat. Ebből kitűnik, hogy leginkább a gondoskodó szereppel azonosulnak. A felmérés igazolja, hogy a nők jelentős százaléka a törődést és az elismerést olyan tényezőknek tartja, amik nagyban hozzásegítik őket ahhoz, hogy hétköznapjaik boldogabban teljenek.

A kutatásban részt vett nők nagy százaléka fontosabbnak tartja a kollégáktól kapott elismerést, mint a fizetésük emelkedésének a mértékét. A legtöbb nő boldog, ha egy nagyobb társaságban kollégái elismerik őt. A nők döntő többsége nyilatkozott úgy, hogy ha szakmájában sikeresnek érezheti magát, akkor nőnek lenni jó. A munkahelyi elismerés kikerülhetetlen figyelmesség tehát, főleg akkor, amikor felgyorsult világunk gyakran megfeledkezik olyan tradicionális gesztusokról, amik sok helyen azelőtt megszokottnak számítottak. Gyakran elmaradnak a munkahelyi születésnapi köszöntők, a jól megszokott kalapból kihúzós ajándékozások, de gyakran hallunk arról is, hogy a nőnapi köszöntések is kimentek a divatból. Ne hagyjuk, hogy ezek az apró figyelmességek kikopjanak a hétköznapjainkból.

Nézd meg ezt a csodás videót!

Az elismerés motivál

Az elismerés kulcsfontosságú eleme lehet a hétköznapoknak, hiszen nem csak kellemes figyelmességként tekinthetünk rá, hanem pozitív pszichológiai folyamatokat is beindíthat. Ha önmagunk megerősítéséről van szó, akkor elengedhetetlen, hogy visszajelzésként elismeréseket is kapjunk. Életünk különböző szakaszaiban különböző elismerésekre van szükségünk. Először szüleinktől, nevelőinktől, később barátainktól, szerelmeinktől, és munkatársainktól is kapunk ilyen figyelmességeket.

A munkahelyi kiemelt törődés motiváló hatással bír. Megfelelő motivációval pedig elégedettebbé, elkötelezettebbé, hatékonyabbá és kreatívabbá válhatunk. Ezekkel a kompetenciákkal pedig a csapatmunka is gördülékenyebben megy. Az elismerés tehát képes arra, hogy eredményesebbé változtassa a hétköznapokat. A jelenlegi kampánnyal a Richter célja, hogy mozgalmat kovácsoljon, és arra emlékeztessen, hogy a nők elismerése a munkahelyeken is elengedhetetlen. A szívből jövő és személyre szóló figyelmességek a köszönet és támogatás legszebb kifejezései lehetnek.

Fotók: shutterstock.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!