Változnak az örökbefogadás feltételei Magyarországon

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence közölte, hogy változások lesznek a örökbefogadással kapcsolatban. Közben drámai adatok kerültek nyilvánosságra.

Rengeteg csecsemőt hagynak magára a szülők

Azok, akik szeretnének gyermeket örökbe fogadni Magyarországon, az alábbi feltételeknek kell megfelelniük mielőtt jelentkeznek a nyílt örökbefogadásokat előkészítő civil szervezeteknél.

Ebbe beletartozik a teljesen cselekvőképesség; legyen nagykorú az illető; a gyámhivatal határozata értelmében alkalmas gyermek örökbefogadására; a gyermeknél legalább 16, legfeljebb 45 évvel idősebb.

Elsősorban házasságban élők örökbefogadását engedélyezik, mivel az örökbefogadás egy családpótló intézmény. Egyedülálló örökbefogadó esetén utólagosan csak az örökbefogadó házastársa fogadhatja örökbe a gyermeket.

A galériánkban megmutatjuk, hogy milyen változásra kell készülni hazánkban az örökbefogadással kapcsolatban!

Rétvári Bence azt jelentette be, hogy júliustól felgyorsul a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárása – számolt be róla a Világgazdaság.
Kattints a további képekért!

Vajon a te gyermeked is okosabb, mint az átlag? Nos, már a pici babák is mutatnak olyan jeleket, amelyekből kiderül, ha átlagon felüli intelligenciával rendelkeznek!

Leadfotó: MTI Fotó – Kovács Tamás

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.