Ezért kék színűek az ülések minden repülőn - Neked feltűnt?

Mindenre gondoltunk volna, csak erre nem!

Feltűnt már neked, hogy a légitársaságok üléseinek színe szinte mindig kék? Nagyon kevés kivétel van. Vannak, akik azt feltételezik, hogy azért választották ezt a színt, mert az égre emlékeztet bennünket. De a magyarázat nem ilyen egyszerű!

Szóval, miért kékek?

Az első kék ülések több évtizeddel ezelőtt kerültek forgalomba, és most minden légitársaság ezt a színt választja. A brit tudósok szerint a legtöbb ember a megbízhatóságot és a biztonságot társítja a kékhez, ami nagyon fontos az olyan utasok számára is, akik nem szenvednek aerofóbia miatt. A kutatások szerint az emberek 90% -a tudatosan dönt egy légitársaság mellett a márkajel színeit látva.

Ámde van egy gyakorlati oka is annak, hogy a légitársaságok kék üléseket választanak - a szennyeződés, a foltok és sérülések kevésbé láthatóak ezen a színen, ezért ezek az ülések hosszabb ideig használhatók, mint más színű huzatok. Mivel azonban kevesebb ember engedheti meg magának az első osztályú repülést, a légitársaságok gyakrabban használják a világosabb kárpitokat, mivel az a szövet lassabban kopik.

Érdekes tény: Az 1970-es és 1980-as években egyes légitársaságok kipróbálták a vörös kárpitokat. Azonban később át kellett váltaniuk a kékre, mivel kiderült, hogy a piros színek növelik az utasok közötti agressziót.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!