Lifestyle

A repülő autó már nem elérhetetlen álomkép, bemutatták az első modellt – Videó

Hamarosan a robotpóni is piacra kerül.

A jövő itt van

Az XPeng, ami a kínai piacon a legfejlettebb vezetéstámogató rendszerrel felszerelt elektromos autóival robbant be az ágazatba, amelyek elősegítik a teljes önvezetési közlekedést a világban. A cég a napokban megrendezett idei Tech Day eseményen bemutatta az elkövetkezendő években kereskedelmi forgalomba szánt innovatív technológiáit, a robotpónit és a repülő autót – írta meg a hirado.hu.

Az eseményen bemutatott videóban látható, hogy a legújabb fejlesztésű járművük földön és levegőben is alkalmas a közlekedésre. Elhangzott továbbá, hogy ez a külső csupán egyike a lehetséges változatoknak, így a végleges dizájnról még nem született döntés. Más gyártókkal ellentétben az XPeng nem légi taxiszolgáltatás elindításán dolgozik, hanem egyéni mobilitáshoz képzelték el futurisztikus járművüket – számolt be róla a villanyautosok.hu.

A tervek szerint 2024-ben már kereskedelmi forgalomban is megjelenhet az autó, ám az új technológia nyilvánvalóan új közlekedésrendészeti szabályozást is igényel majd.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...
Utazás
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. július 13-án szombaton 15 órától július 14-én vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas...
Egészség
A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) adatbázisát böngészve kiderül: Magyarországon hiánycikké vált az egyik legkeresettebb migrénellenes gyógykészítmény.