Programtipp nem csak gourmet-knak: felejthetetlen élmények a Budavári Palotában

Mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer bora közül választhatunk, ha szeptember 5-8. között kilátogatunk a Budai Vár teraszain megrendezésre kerülő 28. Budapest Borfesztiválra. Nem csak finom és minőségi borokat kortyolhatunk, miközben a gyönyörű panorámában gyönyörködünk, de a többnapos eseményen kedvünk szerint kalandozhatunk a gasztronómia és a zene izgalmas világában is. (x)

Káprázatos panoráma

Akár nappal, akár az esti órákban látogatunk ki Európa egyik legszebb borfesztiváljára, biztosak lehetünk abban, hogy fantasztikus panoráma fogad majd bennünket. A csodás látvány pedig csak egy a sok közül, ami felejthetetlenné teheti a 28. Budapest Borfesztiválon szerzett élményekeinket.

Fókuszban az Egri borvidék

A többnapos rendezvény főszereplői természetesen a borkülönlegességek lesznek, a minőségi nedű kedvelői pedig bőven válogathatnak a mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer bora közül. Az idei esztendő középpontjában az Egri borvidék áll, így természetesen megkóstolhatjuk a régió legfinomabb borait, megismerkedhetünk, többek között a Bikavért övező legendákkal, illetve az egri gasztronómiával és kultúrával is.

Kóstolók a javából

Különleges és izgalmas szakmai programok is várnak az érdeklődőkre, mint például a „VinAgora Taste of Hungary – Kóstold körbe Magyarországot!”, amelynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. De a „Pár Borpár” játékos kóstolóján is részt vehetünk, és miközben a finom nedűket kortyoljuk, sok szakmai érdekességet megtudhatunk a borászoktól.

Kultúra és zene a köbön

A remek kikapcsolódást, és hangulatot csak fokozhatják a különféle színes kulturális és zenei programok: nagyszerű előadók – mint például Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Fekete-Kovács Kornél, vagy az Aurevoir zenekar –, illetve más művészek szórakoztatják majd több helyszínen is a bor szerelmeseit. Természetesen lesz hagyományos Szüreti Felvonulás is, amelyet népzenei és néptánc gála követ.

Gasztronómiai kalandok

Ha pedig borfesztivál, akkor nem maradhatnak el a gasztronómiai élmények sem: aki kilátogat a rendezvényre, sokszínű ízvilággal ismerkedhet meg, legyen a modern streetfood, a hagyományos fesztiválkonyha vagy éppen a gourmet szerelmese. Érdemes lesz például ellátogatni a Hunyadi Udvaron felállított SPAR Grillteraszra, ahol az érdeklődőket újdonságok, többek között grillsajtál, karaj-tál, sültkolbász és házias bio-szörpök várják.

Különleges akciók és játékok a SPAR-nál

A rendezvény fő támogatója idén is a SPAR, amely különleges akciókkal és játékokkal készül a nagyszabású eseményre. Ha például augusztus 22. és szeptember 4. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10 000 forint felett vásárolunk, a kasszánál egy 50% kedvezményre jogosító kupont kapunk, amelyet a Borfesztivál pénztáraiban válthatunk be egy napijegyre. De Bormustra néven online játékot is indított a SPAR, amely során a szerencsések egy-, illetve kétéjszakás, borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat nyerhetnek.

A részletes program: www.aborfesztival.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!