Nagy emberek, nagy bakik: így égtek be a világ legnagyobb vezetői

Olyat tettek, amit még nekik sem lett volna szabad!

Azért lássuk be, nem könnyű politikusnak vagy éppen uralkodónak lenni, hiszen nagyon nehéz lehet mindig követni a formális etikett és a diplomáciai protokoll szabályait, ha egyszer nyomás alatt van az ember. Rengeteg különös eset van, amikor elismert világvezetők kamerák kereszttüzében bakiztak vagy furcsa döntéseket hoztak. Hadd mutassunk 10 olyan esetet, amikor a politikusok kicsit sem törődtek a protokoll megsértésével.

Esőember Obama

Barack Obama ritkán követte a formális etikett szabályait, és gyakran találta magát kellemetlen helyzetekben. Például 2012-ben a választási kampányának közepén látogatást tett Virginia városában. A gyors időjárási változások ellenére Obama elutasította annak a lehetőségét, hogy elhalasszák a kampánybeszédét. Inkább az özönvízben beszélt a közönség előtt, ráázott ingben és még csak esőkabát sem volt rajta. Egy árva esernyőt sem tartott a kezében. A csuromvizes politikus nemhogy a közönséget, de a sajtót is meglepte.

A fiatal herceg és a divatos tánc

A 11 éves norvég Sverre Magnus, Norvégia kis hercege sikeresen derékba törte a protokollt Harald király és a Sonja királynő 80. születésnapja tiszteletére rendezett ünnepségen Oslóban. A nyilvános ünnepségen egy rövid kis táncot lejtett. A sajtó és a közönség persze meg is örökítette az ominózus táncot. Az egész jelenet valóban aranyos volt, és senki sem gondolná, hogy büntetést érdemelne, amiért elejtett egy Jackós mozdulatot.

Donald Trump telefonszáma

A 2016-os elnökválasztás során elért győzelmét követően Donald Trump megosztotta a telefonszámát a világ vezetőivel, mondván, hogy így közvetlenül is hívhatják. A sajtó azonnal reagált, rámutatva, hogy megszakítja a diplomáciai protokollt. Aggódtak, hogy a közvetlen telefonhívások rossz hatással lesznek az amerikai elnök biztonságára.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: brightside.me, imgur.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!